MOTORSPORT

Memorial Bettega: Rovanperä ja Solberg jälleen vastakkain finaaleissa

Bolognassa, Italiassa ajettavan Attilio Bettegan muistokilpailun sunnuntain finaalissa kohtaa sama kaksikko, kuin kohtasi myös lauantaina ajetussa Trofeo Pucci Grossi -kilpailun finaalissa. Kalle Rovanperä lähtee finaaleihin hakemaan viikonlopun tuplaa, kun taas Oliver Solbergilla on mielessään ottaa revanssi Rovanperästä.

Myös sunnuntaina ajettiin alkueriä kahdessa lohkossa ja etenkin suomalaiset rallifanit jännittivät sitä pystyisikö Teemu Suninen ohittamaan pisteissä Oliver Solbergin, jotta lauantain tavoin Suninen ja Kalle Rovanperä eivät kohtaisi toisiaan vielä semifinaaleissa. Suomalaisfinaalia ei tälläkään kertaa nähdä, vaikka Suninen onnistuikin nousemaan tasapisteisiin Solbergin kanssa. Norjalaiselle lohkon ykköspaikan tuo kuitenkin Sunista vastaan ajetut kolme lähtövoittoa, kun taas Suninen voitti Solbergin vain kerran.

Toisessa lohkossa Rovanperä jatkoi dominointia, vaikka tosin yhden lähtötappion Rovanperäkin joutui kokemaan, kun Marco Bulacia Wilkinson yllätti puuppolalaisen kaksikon välisessä toisessa lähdössä. Rovanperä eteni semifinaaleihin selkeänä lohkoykkösenä ja huomattavasti otteitaan lauantaista parantanut Wilkinson onnistui nousemaan kahdella pisteellä ohi Giandomenico Basson, rallin kaksinkertaisen Euroopan mestarin, joka joutui todistamaan aitiopaikalta teinitähtien hurjaa vauhtia. Rovanperä ja Wilkinson ovat 17-vuotiaita, Solberg 16-vuotias.

Semifinaaleissa vastakkain asettuivat Solberg ja Wilkinson, sekä Rovanperä ja Suninen. Solberg ei antanut Wilkinsonille mitään mahdollisuuksia, vaan eteni finaaleihin vakuuttavasti voittamalla molemmat lähdöt selkeällä aikaerolla. Myöskään Rovanperä ei viihtynyt semifinaaleissa kahta lähtöä kauempaa, vaan täräytti koko viikonlopun kaksi kovinta aikaa tulostaululle lyömällä Sunisen ensimmäisessä lähdössä 3,5 sekunnilla ja toisessa lähdössä eroa oli 1,5 sekuntia.

Rovanperän ja Solbergin väliset finaalit käynnistyvät Suomen aikaa kello 17.55 ja ne ajetaan paras viidestä järjestelmällä, eli Memorial Bettega -mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com