MOTORSPORT

Mestaruus katkolla Taposelle

Formula Regional Middle-East Championship -sarja huipentuu viikonloppuna kolmeen viimeiseen kisastarttiin. Tuukka Taponen lähtee viikonloppuun sarjan piikkipaikalta.

Viime viikonloppuna ajettiin sarjan neljäs osakilpailuviikonloppu Abu Dhabissa. Ensimmäisessä lähdössä perjantaina Taponen oli toinen. Kaksi muuta ajettiin lauantaina. Näistä Taponen nappasi ensimmäisestä lähdöstä viidennen sijan ja viikonlopun viimeisestä irtosi hieno voitto.

– Ensimmäisessä startissa yritin haastaa sarjassa kakkossijalla olevaa Taylor Barnardia, mutta tällä kertaa oli
tyytyminen toiseen sijaan maalissa. Sarjapisteissä ero kaveni, joten tavoite oli pitää Barnard takana kahdessa viimeisessä lähdössä ja kasvattaa sitä kautta piste-eroa, Taponen kertaa tiedotteessaan.

– Toisessa lähdössä taktiikka oli säästää taas parempia pyöriä kolmanteen lähtöön, mutta samalla nousta mahdollisuuksien mukaan ja napsia muutama lisäpiste. Tavoite toteutui ja tuloksena 5. sija.

Viikonlopun viimeiseen lähtöön Taponen starttasi paalupaikalta.

– Kohtuullisen startin jälkeen kärkipaikka haltuun. Kilpailun aikana turva-auto oli jälleen muutaman kerran
keräämässä porukan kokoon kolarien seurauksena, mutta lopulta uusintalähtö oli kaikilta osin omaa hallintaa ja kauden kolmas voitto kotiin, Taponen riemuitsee.

Vaikka Taposen kovin kilpakumppani voitti Abu Dhabissa ensimmäisen lähdön, kahdessa seuraavassa hän oli kaukana kärkitaisteluista. Tämä tiesi sitä, että piste-ero venähti 50 pisteeseen ennen sarjan viimeistä kilpailuviikonloppua Dubaissa.

Yksi tämän kauden tavoitteista kuitenkin täyttyi Abu Dhabissa; Taponen kruunattiin tulokaskuljettajien mestariksi.

– Tässä vaiheessa voidaan todeta, että sarja on mennyt omalta osalta jopa yli odotusten. Ennakkoon oli vaikea asettaa tavoitetta ihan kärkeen, koska luokka oli itselle uusi, eikä R-ace GP -tiimikään menestynyt viime kaudella tässä sarjassa hirveän hyvin.

– Kaikki, mitä jo tähän asti ollaan yhdessä saavutettu, tietää varmasti hyvää myös Euroopan Formula Regional -sarjaa silmällä pitäen. Siellä R-ace GP -tiimi saavutti viime vuonna tulokaskuljettajien mestaruuden sekä kokonaispisteissä kuljettajille sijat kaksi ja kolme. Lisäksi R-ace GP otti toisen sijan tiimienvälisessä mestaruustaistossa, Taponen toteaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com