MOTORSPORT

Mielenkiintoinen GT-sarja käynnistyy – Mukana vahva suomalaisedustus

Kahdeksannen kerran ajettavassa GT3-urheiluautojen GT World Challenge Europe -sarjassa nähdään tänä vuonna mukana neljä suomalaiskuljettajaa.

Urheiluautojen GT World Challenge Europe -sarja käynnistyy tänä viikonloppuna Monzassa, Italiassa ajettavalla Endurance-kilpailulla. Tässä sarjassa kilpaillaan kauden aikana yhteensä kymmenen kilpailuviikonloppua ja niistä puolet on Endurance- eli kestävyyskilpailuja ja puolet Sprint-kilpailuja. Italian lisäksi pisteistä taistellaan Ranskassa, Alankomaissa, Belgiassa, Englannissa, Saksassa, sekä Espanjassa.

Viime vuonna Silver Cup -luokan mestaruuden Barwell Motorsport -tiimissä yhdessä Alex MacDowallin ja Frederik Schandorffin kanssa voittanut Patrick Kujala, 24, kilpailee tänä vuonna samassa luokassa, mutta nyt Rinaldi Racing -tiimissä. Kujala ja chileläinen tiimikaveri Benjamin Hites käskyttävät Ferrari 488 GT3 Evo -autoa. Aiemmin kuluvan vuoden tammi- ja helmikuussa Kujala voitti Aasian Le Mans -sarjassa GT-Am-luokan mestaruuden yhdessä Christian Hookin ja Manuel Lauckin kanssa.

Kujalan tavoin suomalaiskuljettajista täyden kauden, kaikki Endurance- ja Sprint-kilpailut, ajaa sarjatulokas Konsta Lappalainen, 19, joka on kilpaillut vuodesta 2017 lähtien pikkuformuloilla. Espoolainen sijoittui viime vuonna Formula Regional EM-sarjan loppupisteissä kuudenneksi, kun taas vuonna 2018 irtosi Formula 4 NEZ-sarjan mestaruus.

Lappalainen lähtee hakemaan menestystä uransa ensimmäiseltä GT-kaudelta sveitsiläisen Emil Frey Racing -tiimin Lamborghini Huracan GT3 Evo -autolla ja Pro Cup -luokassa. Tiimikavereina ovat britti Jack Aitken, 25, sekä ranskalainen Arthur Rougier, 21.

– Talven aikana kävin testaamassa usean tiimin autoja, joista lopulta Emil Frey Racing osoittautui parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Heillä on todistetusti menestystä tuova auto, sekä tiimi. Vaikka painava GT-auto on täysin erilainen auto ajaa kuin kevyt formula, niin nopeasti testeissä opin hyödyntämään myös ABS- ja luistonestojärjestelmät mitä ei aikaisemmin kilpa-autoissani ole ollut, Lappalainen kuvailee tiedotteessaan.

 

Patrick Kujala kilpailee saksalaisessa Rinaldi Racing -tiimissä Ferrarilla (Kuva: GT World Challenge Europe).

 

 

“Meillä jäi asioita kesken”

Tuomas Tujulan, 24, ohjelmassa on tänä vuonna ajaa Sprint-sarja, sekä Span 24 tunnin kilpailu heinä-elokuun vaihteessa, joten lappeenrantalaista ei tänä viikonloppuna Monzassa nähdä. Tujula voitti viime vuonna Italian Super GT -sarjan Sprint-mestaruuden ja neljä vuotta sitten yhdessä Aaro Vainion kanssa Lamborghini Super Trofeo -sarjan mestaruuden.

Tänä vuonna Tujula edustaa brittiläistä Garage 59 -tiimiä, joka on yksi tehtaan tukea nauttivista Aston Martinin virallisista asiakastiimeistä. Tujula yhdessä tanskalaisen tiimikaverinsa Nicolai Kjaergaardin, 21, kanssa hakevat menestystä Aston Martin Vantage AMR GT3 -autolla ja kaksikon kausi kilpailujen osalta käynnistyy Magny Coursissa, Ranskassa 7.-9. toukokuuta.

– Sarjan puolesta kysymys on ehdottomasti askeleesta ajajaurallani eteenpäin. Pääsen GT3-autoilla ajettavaan Euroopan isoimpaan ratasarjaan ja parhaimpaan näyteikkunaan. Jos suoritukseni ovat hyviä, niin se noteerataan laajalti. Sain myös hyvän diilin. Aston Martin Racing oli taustalla isona tekijänä. He tukevat ison osan tämän kauden budjetistani ja he halusivat ehdottomasti minut autonsa rattiin, Tujula taustoittaa.

– Garage 59 ei ole minulle ennestään tuttu, mutta he ovat tulosten perusteella pärjänneet hyvin ja sain tiimistä pelkästään positiivista palautetta, Tujula lisää.

Juuso Puhakka, 22, jäi viime vuonna GT World Challenge Sprint -sarjassa Silver Cup -luokassa niukasti ulos kärkikolmikosta ja neljänneksi, joten tavoite tälle kaudelle on selvä.

– Meillä jäi asioita kesken, kun hävisimme yhdellä pisteellä mitalisijoituksen. Nyt aiotaan viedä asiat maaliin, eli mestaruutta lähdetään hakemaan, Puhakka myöntää.

Viimevuotiseen tapaan Puhakka kilpailee myös tänä vuonna saksalaisessa Toksport WRT -tiimissä ja alla on Mercedes AMG GT3 Evo -auto. Aivan kuten Tujulalla, niin myös Puhakan kausi käynnistyy kilpailujen osalta Magny Coursissa toukokuun alussa. Vuosina 2018 ja 2019 Puhakka nakutti hienoa menestystä Lamborghini Super Trofeo -sarjassa niin Aasiassa, kuin Lähi-idässä.

– Kausi 2020 oli muutamaa osakilpailua lukuun ottamatta menestyksekäs, kun pääsin niin palkintokorokesijoitusten kuin ennen kaikkea myös voittojen makuun. Kun Toksport halusi jatkaa samalla kokoonpanolla myös tänä vuonna, niin koen olevani täysin valmis ajamaan Sprint-sarjan Silver Cupin voitosta. Tuttu tiimi, tuttu tiimikaveri ja tuttu auto tarjoaa erinomaiset lähtökohdat jatkaa siitä mihin puoli vuotta sitten jäätiin, Puhakka sanoo.

GT World Challenge Europe kilpailukalenteri 2021

15.04.-18.04. Monza, Italia (Endurance) Lappalainen, Kujala
07.05.-09.05. Magny Cours, Ranska (Sprint) Lappalainen, Kujala, Puhakka, Tujula
28.05.-30.05. Paul Ricard, Ranska (Endurance) Lappalainen, Kujala
18.06.-20.06. Zandvoort, Alankomaat (Sprint) Lappalainen, Kujala, Puhakka, Tujula
02.07.-04.07. Misano, Italia (Sprint) Lappalainen, Kujala, Puhakka, Tujula
29.07.-01.08. Spa-Francorchamps, Belgia (Endurance) Lappalainen, Kujala, Tujula
28.08.-29.08. Brands Hatch, Englanti (Sprint) Lappalainen, Kujala, Puhakka, Tujula
03.09.-05.09. Nurburgring, Saksa (Endurance) Lappalainen, Kujala
25.09.-26.09. Valencia, Espanja (Sprint) Lappalainen, Kujala, Puhakka, Tujula
08.10.-10.10. Barcelona, Espanja (Endurance) Lappalainen, Kujala

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com