MOTORSPORT

Miika Hokkasesta SM-rallikauden tuplamestari – “Tuntuihan tämä pitkältä kilpailulta”

Rallin SM-sarja päättyi Lempäälän ympäristön hienoilla erikoiskokeilla viime viikonloppuna, joilla Ford Fiesta R2 -kuljettajat olivat jälleen kilpailukykyisessä vauhdissa. Jo edellisessä osakilpailussa Ford Motorcraft FST -sarjavoiton varmistanut Miika Hokkanen onnistui lähes täydellisesti ja nousi myös SM3-luokan Suomen mestariksi.

21-vuotias lahtelainen Miika Hokkanen oli SM-sarjan pistetaulukossa toisena ennen päätöskisaa, mutta kilpakumppanin keskeytys rallin alussa muutti taktiikan ja käsikirjoituksen päälaelleen.

– Keskittyminen ja ajorytmi hukkui, kun havaitsin sarjajohtaja Emil Lindholmin tien sivussa. Sen jälkeen täytyi kunnolla nollata tilanne ja alkaa ajaa omaa kisaa. Tiedostimme kartanlukija Jukka Paseniuksen kanssa, että SM-titteli on meidän, jos sijoitumme kolmen joukkoon. Ehjästi tultiin kisan loppupätkät, mutta tuntuihan tämä pitkältä kilpailulta, mestari huokaili.

Kymmenen erikoiskokeen jälkeen Hokkasen autokunta sijoittui toiseksi, joka riitti mainiosti mestaruuteen. Menestyksekkään kauden aikana he voittivat Fiesta-merkkiluokan viisi kertaa ja sijoittuivat SM-sarjan puolella palkintopallille neljä kertaa.

Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen saavutti viimeisestä osakilpailusta kauden parhaan sijoituksensa ollen merkkiluokan toinen ja SM-sarjan puolella neljäs. Mäkinen sijoittui FST -sarjassa toiseksi. 20-vuotias Jani Luhtaniemi ajoi myös kauden parhaan rallinsa ollen kolmas, jolla varmistui myös sarjasijoitus kolmantena. Lupaava nuorukainen ajoi nyt ensimmäistä kertaa Ford Motorcraft -tiimissä ja uudella Fiesta R2T EcoBoost -mallilla.

Seuraavina maaliin ajoivat Patric Öhman ja Markus Manninen, joista Öhman onnistui päätöskilpailun pistesaaliinsa myötä nousemaan sarjapisteissä neljänneksi.

– Olemme tyytyväisiä, kun nyt on jälleen yksi menestyksekäs kausi Ford Fiesta -kuskeilla takana. Hokkanen teki takuuvarmaa työtä ja nosti vauhtiaan kesäkaudella. Erittäin hieno ja kypsä suoritus! Päätöskisassa myös Mäkinen ja Luhtaniemi ajoivat tosi hyvin ja se näkyi myös ek-ajoissa, onnitteli sarjan puuhamies Arto Kumpumäki luokan kärkikolmikkoa.

Ford Motorcraft FST pistetilanne 7/7 osakilpailua

1) Miika Hokkanen 99
2) Niko Mäkinen 66
3) Jani Luhtaniemi 60
4) Patric Öhman 29
5) Samuli Vuorisalo 27
6) Henrik Pietarinen 25
7) Anssi Valkonen 23
8) Markus Manninen 20
9) Teemu Kiiski 17
10) Tom Hanle 5

Teksti: Jarno Saari, Ford Motorcraft FST:n tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com