MOTORSPORT

Miki Weckström nosti kädet pystyyn rallicrossissa: ”Miljoona euroa, ei mitään järkeä”

USA:ssa ajettavan GRC Lites –rallicross-sarjan viime vuoden kolmosen Miki Weckströmin ajohanskat ovat toistaiseksi naulassa. Hän yritti löytää ajopaikkaa GRC- ja MM-sarjaan supercar-luokkaan, mutta ajamisen hintalappu huipputiimeissä karkasi pilviin.

– Tänä vuonna ei ajeta jenkeisssä, ja näyttää siltä, että ei ajeta yhtään mitään. Kilpailukauden jälkeen mietittiin ja etsittiin hyvää paikkaa supercareista niin MM-sarjaan kuin jenkkeihinkin. Viime kausi oli hyvä, mutta ei se avannut yhtään ovea. Sain useita tarjouksia, mutta ne olivat niin kalliita, ettei sellaista rahaa löydy mistään. Ja vaikka löytyisikin, niin menee useampi vuosi ennenkuin laji nousee sille tasolle, että kuskeille maksetaan kunnon palkkaa. Jos pitäisi investoida sama määrä rahaa tässä parin vuoden aikana, eikä ole mitään tietoa saako sitä koskaan takaisin, niin ei tässä ole mitään järkeä, Weckström sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Jos haluat ajaa voittavassa tiimissä, niin auton hinta MM-sarjassa on noin miljoonan euron luokassa. Jenkeissä pyydetään samaa. GRC:n hinnat ovat yllättävänkin korkeat minun mielestäni. En oikein ymmärrä mihin ne perustuvat. Kuten sanottu, ei tässä ole mitään järkeä, ei järjenhäivääkään. Viime kaudella olin onnekas ja sain hyviä yhteistyökumppaneita. Nyt ne summat olisi tarvinnut moninkertaistaa, jotta olisi päässyt supercareihin.

Weckströmin nimi on tosin edelleen GRC-sarjan nettisivuilla OMSE-tallin kuskina Lites -luokassa 2017, mutta se on hänen mukaansa joku virhe.

– Onko mun nimi siellä? No se ei pidä paikkaansa kyllä. Se on varmaan jäänyt vaan viime vuodesta sinne kummittelemaan tai jotain.

Autourheilua Weckström ei tokikaan ole jättämässä. Nyt edessä on ajamisen suhteen ainakin yksi välivuosi, mutta muuta mielekästä työtä on tarjolla paljon.

– Täytän 25 vuotta syksyllä. Täytyy miettiä, että pyörinkö tuolla ympyrää ajamassa autolla vai pitääkö keskittyä ehkä jo johonkin muuhun. Lajin parissa toki jatkan, ja olen SMP F4 –sarjassa mukana insinöörinä ja myös kuskivalmentajana. Tänä vuonna olen tehnyt töitä Sami-Matti Trogenin ja Juuso Puhakan kanssa. Aikoinaan kun Niko Kari voitti sarjan, niin olin hänen kanssaan. Lisäksi on sovittu, että olen mukana myös Pinomäen RX Academyssä ajokouluttajana, Weckström kertoo.

– Mitään omia kilpailuhommia ei siis ole tiedossa, ellei tule sitten jotain yllätyksiä. GT-autoja tekisi mieli päästä koittamaan. Uskon, se voisi sopia hanskaan.

Weckström on ajanut aiemmin paljonkin rata-autoilla. 2010 ja 2011 hän kiersi Formula Renaultin Eurosarjaa, ja haki paikkaa GP3-sarjaan kaudeksi 2012. Hän ajoi jo kuusi päivää GP3-testiäkin, mutta sitten tuli seinä vastaan.

– Kävi samoin kuin niin monelle muullekin, että ei löytynyt budjettia. Pidin sitten pari välivuotta kunnes tuli idea lähteä rallicrossiin USA:han. Viime vuosi meni hyvin. Se laji sopi minulle. Kyllä se supercar edelleen polttaa. En näe syytä miksi en voisi siellä pärjätä, Weckström miettii.

Lue myös Joni Wiman etsii vielä paikkaa MM-sarjasta

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com