MOTORSPORT

Mikkelsen Autosportille: “Meeke ja minä olisimme voineet taistella maailmanmestaruudesta”

Kauden toiseen MM-ralliinsa WRC-kalustolla valmistautuva Andreas Mikkelsen heittäytyi brittiläisen Autosport-lehden haastattelussa varsin suorapuheiseksi ja kommenteista huokuu selkeästi se, että norjalainen todellakin haluaa menestyä ja auttaa Citroenia palaamaan takaisin MM-sarjan terävimmälle huipulle.

Toisen epäonni on yleensä toisen onni ja samaa voidaan sanoa Andreas Mikkelsenin tallipaikasta Citroenilla. Tallin ykköskuljettajaksi tälle kaudelle kaavailtu Kris Meeke on ollut Meksikon voitosta huolimatta iso pettymys ja tuloksena muista kisoista on ollut lähinnä vain ja ainoastaan romua. Citroen tarvitsi kuljettajapuolelle herätystä ja siihen he löysivät parhaan mahdollisen markkinoilla vapaana olleen kuljettajan: Mikkelsenin.

Ennen Puolan osakilpailua Citroen-talli teki varsin kovan, tosin odotetun muutoksen, kun se hyllytti Meeken Puolan MM-rallin osalta ja pisti britin valmistautumaan heinäkuun lopussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Vaikka Meeken hyllytys avasikin paikan Mikkelsenille Puolan osakilpailuun, alunperin norjalaisen kun piti ajaa vain Italiassa, niin Mikkelsen myöntää olevansa nykytilanteeseen pettynyt.

– Olen hyvin surullinen siitä, että Kris ei ole osa tiimiä Puolassa ja tavallaan surullinen siitä, että juuri minä olen se joka korvaa hänet, Mikkelsen sanoi Autosportille.

Citroen lähti käynnissä olevaan kauteen kuljettajinaan Meeken lisäksi Stephane Lefebvre ja Craig Breen. Citroen olisi voinut olla yksi niistä talleista jotka tekevät vielä sopimustrionsa osalta muutoksia sen jälkeen, kun Volkswagen ilmoitti viime kauden jälkeen vetäytyvänsä MM-sarjasta ja työttömäksi jäi kolme huippukuljettajaa, yhtenä heistä siis Mikkelsen. Norjalainen täräyttääkin Autosport-lehden haastattelussa, että hän yhdessä Meeken kanssa olisi voinut tehdä Citroenista mestaritiimin.

– Ei epäilystäkään siitä, ettemmekö Kris ja minä olisimme muodostaneet vahvaa tiimiä tänä vuonna. Hän tuntee tiimin ja minä olisin tuonut kokemusta vuoden 2017 Polosta. Me olisimme voineet taistella valmistajien maailmanmestaruudesta, Mikkelsen uskoo.

“En tuntenut olevani yhtä auton kanssa”

Mikkelsen debytoi Citroenin vuoden 2017 sääntöjen mukaisella WRC-autolla edellisessä osakilpailussa Italiassa, kun aiemmin kauden aikana hän oli ajanut ainoastaan kolme MM-rallia WRC2-luokassa Skodalla. Valmistautuminen Italian MM-ralliin uudella kalustolla jäi varsin laihaksi ja vauhti olikin sen mukaista, vielä kun kaiken lisäksi Mikkelsenin taktiikka oli vain tuoda auto ehjänä maaliin. Lopputuloksissa sijoitus oli kahdeksas, eroa kertyi reilut kahdeksan minuuttia ja vain kahdella erikoiskokeella suoritus riitti top6-sijoitukseen.

– Olisin voinut sanoa, että vitut tästä hitaasta ajelusta, menen kovempaa. Mutta jos olisin tehnyt sen, niin se olisi tuonut mukanaan isoja riskejä. En tuntenut olevani yhtä auton kanssa, se ei reagoinut komentoihini niin kuin halusin ja en tiennyt yhtään miten auto reagoisi eri tilanteissa. Viimeinen asia mitä olisin halunnut tapahtuvan, että olisin ajanut ulos. Pidin kiinni suunnitelmastani, opin paljon autosta ja se auttaa minua nyt tehtyjen muutosten kanssa Puolassa, Mikkelsen puolustaa suoritustaan Italiassa.

Ja niitä muutoksia toden totta Citroenilla on tehty, eikä pelkästään vain Mikkelsenin autoon, joka ajoi ennen Puolan MM-rallia testiä kahden päivän ajan.

– Teimme työtä kirjaimellisesti auton jokaisella osa-alueella. Jousitus, tasauspyörästö, Mikkelsen kertaa.

Mikkelsenilla on hyvät muistot Puolan MM-rallista, sillä vuosi sitten hän ajoi siellä voittoon ja vuosina 2014-2015 sijoitus oli toinen.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com