MOTORSPORT

Mikko Eskelinen palkintokorokkeelle Valenciassa – Joukkokolari oli tuhota haaveet

Espanjan Valencian radalla perjantaina ajetussa Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan kuudennessa ja samalla sen päätösviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen palasi, kahdeksan mollivoittoisesti sujuneen kilpailun jälkeen, palkintokoroketunnelmiin, kun hän ja australialainen tallitoveri Ben Gersekowski saavuttivat AM-luokan pronssisijan.

Perjantaina aamulla ajetussa sarjan 11. ja samalla sen toiseksi viimeisessä osakilpailussa kakkosruudusta matkaan startannut kaksikko saapui 50 minuutin ja 31 kierroksen jälkeen maalilipulle neljänneksi nopeimpana. Myöhemmin iltapäivällä ajetussa EM-sarjan viimeisessä osakilpailussa yhdeksännestä ruudusta alkanut kilvanajo päättyi nautinnollisiin palkintokorokejuhlallisuuksiin ja näin vaativa kilpailukausi palkitsi itsensä tavoitteiden mukaisella tuloksella.

Hallitsevan PRO-AM-luokan EM-hopea ja MM-pronssimitalistin Eskelisen unelma oli kuitenkin tuhoutua viimeisen osakilpailun ensimmäisessä mutkassa, kun kanssakilpailijat aiheuttivat joukkokolarin, jossa kuusi kanssakilpailijaa ruttasi kilpurinsa keskeytyskuntoon. Kuitenkin onnettaren suosiollisella avustuksella Eskelinen vältti murheet ja palasi näin puolen vuoden tauon jälkeen nautiskelemaan palkintokorokejuhlallisuuksista.

– Ensimmäisessä kilpailussa olimme miltei maalilipulle saakka kiinni podiumissa, mutta lopulta jarrumurheiden myötä tipahdimme kuuden sekunnin erolla kakkossijalta neljänneksi. Ilman tätä teknistä murhettä olisimme saavuttaneet hopeasijan, mutta koska jarrutuksissa auto alkoi käyttäytymään kuin käärme, niin menetin täysin luottamuksen autoni käyttäytymiseen ja siksi kaksi kanssakilpailijaa pääsi loppumetreillä livahtamaan ohitseni, Eskelinen kertoo.

– Iltapäivän toiseen lähtöön starttasimme yhdeksännestä ruudusta ja kuin ihmeen kaupalla onnistuin välttämään ensimmäisen mutkan joukkokolarin. 25 minuutin intensiivisen kilvanajon jälkeen toin auton kuljettajanvaihtoon neljännellä sijalla ja tallitoverini Ben Gersekowski onnistui lopulta nostamaan meidät kolmanneksi, joten lopputulos oli tyydyttävä varsinkin kun ajatellaan, että tämän viikon varsinainen tavoitteemme on asetettu nyt lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin MM-kilpailuihin, Eskelinen muistuttaa.

– Palkintokorokesijoitus EM-finaaleista antaa meille hyvät lähtökohdat lauantaisiin aika-ajoihin, sekä ensimmäiseen MM-kilpailuun, saksalaisen Leipert Motorsportin suomalaiskuljettaja jatkaa.

Pitkä ja vaativa kilpailukausi huipentuu sunnuntaina ajettavaan toiseen MM-osakilpailuun, jossa Eskelinen ja Gersekowski saa vastaansa Lamborghini Super Trofeon Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjojen parhaimmat kuljettajat.

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote
Kuva: Jani Kekoni

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com