Mikko Heikkilä toista kertaa urallaan Latvian EM-rallissa – “Tiestö hyvin nopeaa”

1.7.2022 / 19:30
Mikko Heikkilä Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Paavo Huovila).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Liepaja Rallin merkeissä Latviassa. Viime vuonna rallin MM-sarjasta kolme palkintosijoitusta saavuttanut Mikko Heikkilä kilpailee EM-sarjassa nyt toisen kerran urallaan.

Myös se Mikko Heikkilän, 30, ensimmäinen EM-ralli ajettiin Latviassa ja vuosi oli 2020. Yleiskilpailussa sijoitus oli silloin kahdeksas.

– Mukavaa lähteä kansainväliseen kilpailuun, josta on kokemusta jo ennestään. Viime kerta lähti hyvin käyntiin, mutta jouduttiin hiljentämään vauhtia kartanlukijani Henri Arpiaisen satutettua selkänsä erään hypyn jälkeisen rajun puoleisen alastulon takia, Heikkilä muistelee tiedotteessaan parin vuoden takaista kilpailua.

Viime vuonna Heikkilä osallistui neljään MM-ralliin ja niistä kolme ensimmäistä, Rovaniemi, Viro ja Jyväskylä, toivat nurmijärveläiselle palkintosijoituksen. Tänä vuonna EM-sarjan kärki ei ole ihan niin timanttisen kova kuin on ollut aiempina vuosina, mutta toisaalta tässä porukassa tasaisuus korostuu – kärkikymmenikköön tulee olemaan kova tunku, ehdokkaita kun riittää. Heikkilällä on onnistuessaan hyvä mahdollisuus nousta mukaan taistelemaan kärkisijoituksista.

– Tavoitellaan ehdottomasti tuloslistojen alkupään sijoituksia. Tarkkaa tavoitetta on tässä kohtaa haastavaa asettaa, kun ei ole vertailukohtaa sen suhteen kuinka kovaa ERC:ssä ajetaan. Pyritään tekemään paras mahdollinen suoritus, rallin SM-sarjan kuninkuusluokan pisteissä kolmantena viiden ajetun osakilpailun jälkeen oleva Heikkilä korostaa.

Heikkilä ajoi kilpailuun valmistavat testit keskiviikkona Jurmalan suunnalla. Torstaina ja perjantaina ohjelmassa oli kilpailureitin nuotitus ja myös perjantai-illalle riittää ohjelmaa.

– Perjantaina ajetaan testierikoiskoe, sekä aika-ajoerikoiskoe, joka määrää lähtöjärjestyksen lauantaille. Odotan innolla tulevaa viikonloppua. On mukava ajaa taas Latviassa. Tiestö on hyvin nopeaa ja merkittäviä korkeuseroja ei ole. Suorat ovat todella pitkiä, joita rikkovat ajoittain hitaammat ja teknisemmät osuudet. Jos Seinäjoella oli kovavauhtiset tiet, niin täällä on vielä hieman nopeammat, Heikkilä kuvailee.

Mukana Latvian EM-rallissa nähdään Heikkilän ja Vaalerin lisäksi junioriluokassa kilpailevat Toni Herranen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa, sekä Benjamin Korhola ja Pekka Kelander.

– Oli jo kauteen lähdettäessä ajatuksena, että joku ulkomaan kisa olisi kiva ajaa ja ajateltiin, että tämä olisi hyvä vaihtoehto. Reittiin olen koittanut hieman videoiden kautta tutustua ja niiden perusteella vaikuttaa todella nopealta tiestöltä. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja saada kaikki kokemus ja oppi tulevaisuutta silmällä pitäen, Korhola suunnitteli.

Latvian EM-rallin testierikoiskoe ajetaan perjantaina ja kilpailun avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.35. Lauantaina ohjelmassa on kuuden erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 85,94 kilometriä. Myös sunnuntaina ajetaan kuusi erikoiskoetta ja kun päätöspäivän erikoiskokeet ovat yhteispituudeltaan 95,34 kilometriä, on viikonlopun kilpailureitin yhteispituus erikoiskokeiden osalta hieman yli 181 kilometriä.

Latvian EM-rallin aikataulu

Lauantai 2.7.

10.35 – EK1 Strazde 1 (9,40 km)
11.25 – EK2 Mundigciems 1 (14,87 km)
12.15 – EK3 Käkisi 1 (18,70 km)

14.30 – EK4 Strazde 2 (9,40 km)
15.20 – EK5 Mundigciems 2 (14,87 km)
16.10 – EK6 Käkisi 2 (18,70 km)

Sunnuntai 3.7.

09.00 – EK7 Vecpils 1 (20,23 km)
09.50 – EK8 Dinsdurbe (6,42 km)
10.50 – EK9 Vecpils 2 (20,23 km)

14.08 – EK10 Tebra 1 (18,71 km)
15.00 – EK11 Podnieki (11,04 km)
17.08 – EK12 Tebra 2 (18,71 km) Power Stage

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Toni Herranen metsästää jatkoa loistavalle EM-debyytilleen – “Valmiina ollaan”


Facebook kommentit