Mikko Heikkilän hieno putki sai jatkoa – Nurmijärveläinen nousi pistejohtoon

7.2.2022 / 21:13
Mikko Heikkilä nousi Riihimäellä SM1-luokan pistejohtoon (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan kaksi ensimmäistä osakilpailuvoittajaa tänä vuonna olivat Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa, mutta kuninkuusluokan pistejohtajana seuraavaan osakilpailuun Kuopiossa starttaa Mikko Heikkilä.

Viime vuonna rallin SM-sarjan SM1-luokan loppupisteissä hopealle sijoittunut Mikko Heikkilä on avannut kuluvan kauden Rovaniemen kolmannella ja Riihimäen toisella sijalla. Samalla Heikkilä on venyttänyt palkintoputkensa rallin SM-sarjassa jo seitsemän osakilpailun (2-2-3) mittaiseksi, kun tuloksiin huomioidaan SM1-luokan pisteistä ajaneet kuljettajat viime ja tänä vuonna.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille, TGS:n tiimille, sekä kaikille tsempanneille. Sarjajohdossa on hyvä jatkaa Kuopioon, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan viime lauantaina Riihimäellä ajetun kauden toisen SM-rallin jälkeen.

Vuosi sitten Heikkilä nappasi rallin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa uransa ensimmäisen SM1-luokan voiton ja nyt helmikuinen kauden toinen osakilpailu toi nurmijärveläiselle siis SM1-luokan pistejohdon. Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa avasivat kautensa Rovaniemellä tammikuussa kolmannella sijalla, mutta silloin Heikkilä ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Riihimäen osakilpailun jälkeen tilanne oli toinen, kuten myös sijoitus.

– Tavoitteena meillä oli vauhdin kasvattaminen Tunturista ja tavoitteeseen päästiin. Tottakai nälkä kasvaa syödessä ja taisteltiin voitosta käytännössä toiseksi viimeiseen pätkään asti. Viimeisellä pätkällä ei nähnyt yhtään mitään, lunta tuli niin kovin. Se pätkä tultiin vähintäänkin varovaisesti, Heikkilä kertasi kilpailunsa kulkua.

Heikkilä avasi kilpailun kahdella toiseksi nopeimmalla ajalla ja ensimmäisellä huoltotauolla johtomarginaaliksi kirjattiin 2,1 sekuntia. Kolmannella erikoiskokeella Heikkilä hävisi pohja-ajan ajaneelle Teemu Asunmaalle 13,8 sekuntia ja putosi Asunmaan taakse toiseksi, 5,9 sekunnin erolla. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella erot kaventuivat. Emil Lindholm nousi jaetulle kärkipaikalle yhdessä Asunmaan kanssa, Heikkilän ollessa kolmantena, 2,7 sekunnin päässä kärjestä.

Toisen huoltotauon jälkeen edessä oli vielä kolmen erikoiskokeen urakka. Asunmaa vei niistä nimiinsä kaksi ensimmäistä ja repäisi eron Heikkilään nähden 13,7 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta. Lopulta Asunmaan voittomarginaali venähti 22,3 sekuntiin, kun taas Heikkilä säilytti toisen sijansa maaliin asti, eron ollessa kolmanneksi sijoittuneeseen Juha Saloon lopulta 16,6 sekuntia. Lindholmin pudottua ulos SM-pisteiltä, nousi Heikkilä SM1-luokan pistejohtoon.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Kuopiossa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

SM1-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen

1) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 38
2) Emil Lindholm (NHD) 36
3) Egon Kaur EST 35
4) Teemu Asunmaa (AlavUA) 29
5) Juha Salo (KaUA) 28
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 24
7) Anssi Valkonen (AL-Härmä) 15
8) Sami Pajari (HeiUA) 12
9) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 12
10) Eerik Pietarinen (SiAk) 8

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Asunmaalle maistuva revanssi ja kymppi täyteen – “Tätä haettiin ja se saatiin”


Facebook kommentit