Mikko Heikkilän kilpailukalenteriin vielä yksi lisäys – “Tavoitteena on ajaa voitosta”

23.10.2023 / 09:01
Mikko Heikkilä Portugalin EM-rallissa maaliskuussa (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa kilpailevat tulevana viikonloppuna Granadassa, Espanjassa.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut Mikko Heikkilä, 31, osallistuu tulevana viikonloppuna ajettavaan Rally Ciudad de Granada -kilpailuun, joka on Espanjan sorasarjan kauden kuudes osakilpailu. Heikkilälle kilpailu on tuttu, osallistuihan hän tähän Granadan seudulla ajettavaan kilpailuun myös viime vuonna ja sijoitus oli kahdeksas. Tänä vuonna Heikkilä saa vastaansa muun muassa Ole Christian Veibyn, sekä Xevi Ponsin.

– Tavoitteena on ajaa voitosta. Tänä vuonna tosin on vähän tasoakin, että saa kyllä mennä reippaasti, lähes kolmen kuukauden kilpailutauolta paluun tekevä Heikkilä ennakoi UrheiluUutiset Motorsportille edessä olevaa haastetta.

Aivan kuten viime vuoden kilpailussa, niin myös tänä vuonna Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri starttaavat kilpailuun C.D Plemar Sport -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Kaksikon edellinen kilpailu oli elokuussa ajettu Suomen MM-ralli, missä sijoitus tekniikkamurheiden kiusaamassa kilpailussa oli WRC2 Challenger -luokassa kolmas. Heikkilän mukaan testejä ei ennen kilpailua ole luvassa, mutta “karstat” on tarkoitus ravistella ranteista testierikoiskokeella.

Viime vuonna Heikkilä ja Vaaleri olivat ehdottomasti kilpailun nopein kaksikko, mutta auton tekniikkamurheet kuudennella erikoiskokeella johtivat keskeytykseen. Suomalaiset palasivat kilpailuun mukaan Ralli 2 -säännön turvin, mutta iso aikasakko luonnollisesti vei mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Viiden erikoiskokeen jälkeen Heikkilän johtomarginaali oli jo 37,8 sekuntia. Keskeytyksen jälkeen Heikkilä ajoi neljälle viimeiselle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa.

– Kaasu lopetti toimintansa. Onneksi murheet iskivät kaupunkierikoiskokeella, eivätkä metsässä. Saatiin auto nopeasti huoltoon ja superrallisäännön turvin takaisin pätkille. Harmi ettei päästy ajamaan voitosta, mutta tällaista se välillä on, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan vuoden 2022 kilpailun jälkeen.

Heikkilän oli tarkoitus ajaa tänä vuonna täysi rallin EM-sarja, kahdeksan osakilpailua, mutta vaisusti sujuneiden kuuden osakilpailun jälkeen nurmijärveläinen pisti homman poikki ja ilmoitti keskittyvänsä jo ensi kauden kuvioihin. EM-sarjan avauksessa Portugalissa keväällä Heikkilä taisteli sensaatiomaisesti kilpailun voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta rengasrikko pilasi haaveet huippusijoituksesta aivan kilpailun päätösmetreillä.

Granadassa ajetaan yhden päivän aikana kahdeksan erikoiskoetta sorateillä, yhteispituudeltaan reilut 96 kilometriä. Avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 9.35 Suomen aikaa.

Rally Ciudad de Granada 2023 aikataulu

Lauantai 28.10.

09.35 – EK1 A1 (11,40 km)
09.54 – EK2 B1 (12,40 km)

Huoltotauko

12.34 – EK3 A2 (11,40 km)
12.53 – EK4 B2 (12,40 km) Power Stage

Huoltotauko

16.02 – EK5 C1 (12,80 km)
16.25 – EK6 D1 (11,60 km)

Huoltotauko

18.24 – EK7 C2 (12,80 km)
18.47 – EK8 D2 (11,60 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Viime vuoden kommentit: Tiedote


Facebook kommentit