Mikko Hirvonen testasi rallicrossin supercar-autoa: ”Hieno lajihan tämä on”

30.5.2017 / 21:13
Lähes 600 hevosvoimaa laittoi Mikko Hirvosen suupielet hymyyn. Hän ei kuitenkaan, ainakaan vielä, ole siirtymässä rallicrossin pariin. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Hirvonen ajoi tiistaina Englannin Silverstonessa JRM-tallin rallicross-autoa. Lähes 600-hevosvoimainen supercar teki suomalaistaituriin vaikutuksen, mutta juuri nyt Hirvosella ei ole aikeita siirtyä rallicrossin pariin.

Silverstonen uusi rallicrossrata, jonne MM-sarja siirtyy Lydden Hillistä, avattiin tänään. Hirvonen oli yksi radalla ajaneista kuskeista.

– Radan avajaisista tässä oli kyse enemmän kuin mistään testistä. Tuskin tästä nyt mitään sen suurempaa minun osaltani kehkeytyy. Olin vain ajamassa kun kysyivät, Hirvonen kertoi UrheiluUutiset.comille.

– Hieno lajihan tämä on, ja tosi hienoja autoja. Mutta jos haluaisi menestyä, niin työmaata olisi ihan kauheasti pelkästään tämän auton kanssa. Se ei ollut missään nimessä valmis paketti vielä, Hirvonen lisäsi.

Paikalla oli paljon rallicrossin entisiä ja nykyisiä tähtiä. Maailmanmestari Petter Solberg, MM-sarjaa johtava Johan Kristoffersson ja Andreas Bakkerud muun muassa.

– Juttelin kavereiden kanssa ja kuuntelin heidän tarinoitaan. MM-sarja on tosi kovaa leikkiä nyt. Ei sinne voi mennä takki auki. Kaikki pienetkin yksityiskohdat ratkaisevat. Pitää ajaa testiä ja tutustua ratoihin. Valtavasti olisi töitä. Juuri nyt en olisi valmis mihinkään sarjan kiertämiseen. Ehkä joku päivä kyllä, koska kuten sanoin, laji on hieno ja nouseva. Nyt lähitulevaisuudessa keskityn kuitenkin Dakar-projekteihin, Hirvonen sanoo.

Hänen seuraava maastorallinsa olisi Italiassa kolmen viikon kuluttua, mutta osallistuminen ei ole vielä aivan varmaan lähinnä kisajärjestäjistä johtuen.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit