MM-pronssit riittivät valintaan, mestaruus ei – Tänak Viron Vuoden urheilija

7.1.2021 / 16:54
Ott Tänak on urallaan voittanut 13 MM-rallia (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa kolmanneksi viime vuonna sijoittunut Ott Tänak yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa on valittu Virossa Vuoden urheilijaksi.

Virossa Vuoden urheilija on valittu vuodesta 1955 lähtien. Valinta suoritetaan äänestyksellä, johon osallistuvat niin urheilutoimittajat, urheilujärjestöt, kuin myös virolaiset urheilufanit. Ott Tänak, 33, sai kunnian olla vuonna 2017 historian ensimmäinen autourheilija, joka valittiin Virossa Vuoden urheilijaksi. Toistamiseen Tänak pääsi pokkaamaan palkinnon viime vuoden tekojensa myötä ja nyt myös kartanlukija Martin Järveoja sai osakseen ansaitsemaansa kunniaa.

Tänakin kohdalla kaksi Vuoden urheilija -titteliä Virossa ovat sikäli tulleet erikoisella tavalla, että kummallakaan kerralla, ei vuonna 2017, eikä viime vuonna, Tänak juhlinut maailmanmestaruutta. Kyseisinä vuosina Tänak pokkasi MM-pronssia, kun taas vuonna 2019 tullut rallin maailmanmestaruus oikeutti äänestyksessä vasta kolmanteen sijaan. Vuosina 2018 ja 2019 Viron Vuoden urheilijaksi valittiin keihäänheittäjä Magnus Kirt.

Vuonna 2019 Tänakin juhliessa maailmanmestaruutta, Kirtin paras saavutus oli keihäänheiton MM-hopea. Kyseisenä vuonna Tänakin edelle äänestyksessä nousi myös kymmenottelija Maicel Uibo. Viime vuonna Tänak voitti seitsemästä ajetusta MM-rallista yhden ja nousi palkintopallille yhteensä neljä kertaa.

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailu, Monte Carlo, on tarkoitus ajaa 21.-24. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit