MM-rallin testierikoiskokeen ABC, oppaana Teemu Suninen – “On myös kuljettajia, jotka piilottelee vauhtia”

17.8.2017 / 17:02
Teemu Suninen kilpailee Saksan MM-rallissa M-Sport Ford Fiesta R5:llä (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan MM-rallin testierikoiskoe ajettiin torstai-aamuna ja nopeinta vauhtia piti MM-pistejohtaja Thierry Neuville. WRC2-luokassa seitsemänneksi nopeimman ajan tehnyt Teemu Suninen avasi UrheiluUutiset.comin haastattelussa hieman sitä mistä testierikoiskokeessa oikein on kyse.

Saksan MM-rallin testierikoiskokeella, eli “shakedownissa”, kärkikymmenikön kuljettajista peräti yhdeksän ajoi nopeimman aikana ensimmäisellä ajokerralla. Tämä selittyy Saksassa sillä, että jokaisella ajokerralla asfaltin pinta tulee liukkaammaksi, koska kuljettajat leikkaavat mutkat sen verran rajusti, että tielle nousee mutaa ja muuta likaa. Ja tämä luonnollisesti hidastaa vauhtia.

Nopeimman ajan ajoi MM-pisteissä johdossa oleva Thierry Neuville, joka löi toiseksi nopeinta vauhtia pitäneen Andreas Mikkelsenin 0,9 sekunnilla. Neuvillen pahin kilpakumppani mestaruustaistelussa, Sebastien Ogier, avasi kolmanneksi nopeimmalla ajalla häviten Neuvillelle 1,2 sekuntia. Suomalaisista Jari-Matti Latvala oli kuudes, Juho Hänninen seitsemäs ja Esapekka Lappi 12.

Kahden WRC-kilpailun jälkeen tänä viikonloppuna WRC2-luokassa kilpaileva Teemu Suninen oli luokan seitsemänneksi nopein kuljettaja häviten nopeimman ajan tehneelle Pontus Tidemandille 3,7 sekuntia. Myös WRC2:n puolella nopeinta vauhtia piti MM-pistekärki, johtaahan Tidemand sarjaa ylivoimaisesti ennen Saksan osakilpailua.

Ennen Saksan MM-rallia Suninen kertoi UrheiluUutiset.comin haastattelussa mikä oikein on testierikoiskoe ja mitä kaikkea se pitää sisällään.

– “Shakedown” on perimmäiseltä idealtaan testierikoiskoe missä kokeillaan, että auto toimii. Siellä myös katsotaan auton viimeisimmät säädöt kisaolosuhteissa, testierikoiskoe kun ajetaan hyvin lähellä kisapaikkaa ja samoissa maisemissa. Tehdään vielä viimeistelyä säätöihin jos siihen on tarvetta, Suninen taustoittaa.

MM-ralleissa testierikoiskoe on aina lyhyt ja aikaa kuljettajilta sen läpi ajamiseen kuluu yleensä vain sen 2-3 minuuttia. Varsinkin yleiskilpailun kärkikymmenikön osalta aikaerot ovat yleensä varsin pienet ja onkin usein ajateltu, että ajoilla ei niinkään ole kuljettajilla merkitystä. Suninen ei allekirjoita tätä.

– Ajat, eihän niitä tietysti lasketa mukaan kisaan, mutta antaahan ne suuntaa kilpailuun. Ainakin Puolassa ja Suomessa ajettiin kaikki se mitä päästiin ja sitä kautta sitten nähtiin se missä mennään. Ja jos vauhti ei riitä, niin sitä sitten koittaa löytää vielä viimeisiä juttuja ajamisen ja auton osalta, että olisi sitten kisassa hyvässä vauhdissa, Suninen sanoo.

“Katsotaan, että millainen rengaskuluma tulee olemaan”

Suninen myös paljastaa, että kuljettajien välillä on testierikoiskokeella eroja ns. toimintamallien suhteen.

– On myös kuljettajia, jotka vähän piilottelee vauhtia. Esimerkiksi ottaa muka huonon lähdön, häviää kaksi sekuntia lähdössä ja vauhti ei muka ole hyvää, mutta sitten kisassa vauhti onkin hyvää. Auton ja kuljettajan viimeistelyähän se testierikoiskoe on, mutta myös henkistä peliä varmaan jollakin tapaa, Suninen kuvailee.

Se kuinka monta kertaa testierikoiskoe läpi ajetaan, vaihtelee jonkun verran eri ralleissa. Nyt Saksassa Ogier urakoi “shakedownin” läpi kuuteen kertaan ja Kris Meeke viisi kertaa, kun taas varsin moni kuljettaja ajoi neljä kertaa. Testierikoiskokeella myös renkaat näyttelee omaa rooliaan, erityisesti talviralleissa (nastarenkaat), koska testierikoiskokeella käytettävät renkaat lasketaan mukaan niihin renkaisiin, joita käytetään myös varsinaisessa kilpailussa. Ja se kuinka monta rengassettiä per ralli saat käyttää, on määritelty säännöissä.

– Portugalissa pyrittiin pitämään ajomäärät aika pieninä, että säilyisi renkaat hyvinä kisaa varten. Nuotituksen jälkeen se aina katsotaan, että millainen rengaskuluma tulee olemaan kilpailussa. Ja jos koetaan, että se on siinä ja siinä, että riittääkö pyörät, niin “shakedownin” ajaminen on se ensimmäinen mistä voi karsia sitä rengaskulumaa. Ja jossain tilanteissa itseluottamus voi olla niinkin kova, että yksikin veto riittää ja siitä lähdetään sitten kisaan.

Entä kuka sitten tekee sen lopullisen päätöksen, talli vai kuljettaja, että nyt ajot riittää testierikoiskokeella tällä kertaa ja ajetaan auto takaisin huoltoon odottamaan rallin ensimmäistä erikoiskoetta?

– Yhteistuumin se tehdään. Jokaisella on tietysti tallissa mielipiteensä, mutta aika usein siinä on kuljettaja ja kartanlukija päättänyt sen mikä on tarve, mistä on hyötyä eniten ja miten saadaan paras tulos rallista, Suninen sanoo.

Saksan MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana kello 20.10 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa Saksan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Testierikoiskokeen tulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 2.25,8
2) Andreas Mikkelsen (Citroen) + 0,9
3) Sebastien Ogier (Ford) + 1,2
4) Kris Meeke (Citroen) + 2,4
5) Craig Breen (Citroen) + 3,3
6) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 3,7
7) Juho Hänninen (Toyota) + 4,2
8) Dani Sordo (Hyundai) + 4,3
9) Ott Tänak (Ford) + 6,0
10) Elfyn Evans (Ford) + 6,4

———-

12) Esapekka Lappi (Toyota) + 7,4

WRC2

1) Pontus Tidemand (Skoda) 2.40,2
2) Gus Greensmith (Ford) + 0,3
3) Eric Camilli (Ford) + 1,0
4) Yoann Bonato (Citroen) + 1,8
5) Pierre-Louis Loubet (Ford) + 3,0
6) Jan Kopecky (Skoda) + 3,2
7) Teemu Suninen (Ford) + 3,7

Lue myös! WRC faktat 10/2017: Saksan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (16.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit