Monte Carlossa kova kato, Latvala ja Meeke keskeyttivät

23.1.2016 / 16:35
Jari-Matti Latvalan MM-kauden avaus päättyi pettymykseen (Kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-avaus Ranskan Alpeilla päättyi Volkswagenin Jari-Matti Latvalan osalta Monte Carlon MM-rallissa 12. erikoiskoetta edeltäneelle siirtymäosuudelle. 11. erikoiskokeella ojaan ajanut Latvala korjasi autoon tulleita vaurioita maalialueella, mutta siirtymällä ongelmat pahenivat ja suomalainen joutui jättämään rallin kesken. Saman kohtalon koki myös toisena ollut Kris Meeke, jonka Citroenista petti vaihdelaatikko.

Kris Meeke pääsi vielä 12. erikoiskokeen maaliin asti häviten pohja-ajan ajaneelle Hyundain Thierry Neuvillelle 48,9 sekuntia, mutta ennen 13. erikoiskoetta olleen renkaanvaihdon yhteydessä Abu Dhabi Racing ilmoitti, että Meeken Citroenista on vaihdelaatikko hajonnut ja britti ei pysty enää jatkamaan rallia. Meeke oli keskeytyshetkellä vahvasti kiinni kakkossijassa. Hän oli jäänyt kärjessä ajavasta Volkswagenin Sebastien Ogierista hieman alle puoli minuuttia, mutta kolmantena ollut ranskalaisen tallikaveri Andreas Mikkelsen jo lähes kahden minuutin päässä Meekestä.

Toisen epäonni on toisen onni ja nyt se oli sitä Mikkelsenille, sekä Neuvillelle, jotka Latvalan ja Meeken keskeytysten myötä nousivat kärkikolmikkoon. Ogier on vahvasti matkalla kohti uransa kolmatta Monte Carlon voittoa, mutta toisaalta mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeinenkin erikoiskoe on ajettu maaliin. Tämän vuotisessa rallissa on ollut jo niin paljon tapahtumia ja käänteitä, että neljällä viimeisellä erikoiskokeella kaikki on vielä mahdollista.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe ja se käynnistyy Suomen aikaa kello 16.48. Ralli päättyy sunnuntaina ja rallin MM-sarjan avausosakilpailun tapahtumia seurataan tiiviisti UrheiluUutiset.comin sivuilla.

Yleiskilpailun tilanne 12/16 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 2.55.35,3
2) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 2.17,1
3) Thierry Neuville (Hyundai) + 2.47,2
4) Mads Östberg (Ford) + 4.29,0
5) Stephane Lefebvre (Citroen) + 7.42,9
6) Bryan Bouffier (Ford) + 7.47,1

EK-pohjat: Ogier 6, Meeke 4, Mikkelsen 1, Neuville 1
Ogierin keskinopeus: 101,0 km/h

Monte Carlon MM-rallin 3/4 päivä – La 23.1.2016

EK 13 kello 16.48 alkaen (36,60 km)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit