MOTORSPORT

MRF tehnyt väkevän sisääntulon Euroopan ralleihin – “Ei ainoatakaan rengasrikkoa”

GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen urakoivat kolmen viikon aikana kolme kilpailua, joista kaksi oli rallin EM-sarjan osakilpailuja. Niistä jälkimmäinen, Liepaja Ralli Latviassa viime viikonloppuna, toi kaksikolle yleiskilpailusta kuudennen sijan.

Jos oli helmikuussa ajetun Joensuun SM-rallin jälkeiset seuraavat viisi kuukautta koronapandemian takia kilpailujen osalta hiljaista aikaa Emil Lindholmille, 24, niin viimeinen vajaa kuukausi onkin sitten ollut melkoista urakointia. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa osallistuivat kolmen viikon aikana kolmeen eri kilpailuun, joista kaksi ajettiin Italiassa ja viimeisin Latviassa, EM Liepaja Rallin merkeissä viime viikonloppuna.

Kahden ajopäivän ja yhteensä noin 176 ek-kilometrin urakoinnin jälkeen Lindholm ja Korhonen saapuivat maaliin yleiskilpailun sijalla kuusi. ERC1 Junior -luokasta kaksikko pokkasi pokaalit kakkossijan myötä.

– Tämä oli äärimmäisen haastava ralli. Vauhdit olivat todella kovia, tiet kapeita ja liukkaita. Suomessa saattaa olla yhtä nopeita osuuksia, mutta täällä niitä ajetaan koko ajan, Lindholm kommentoi tiedotteessaan.

Lauantain jälkeen kuudentena olleella Lindholmilla oli vielä mahdollisuus parantaa sijoitustaan sunnuntain kuudella erikoiskokeella, sijoilla neljä, viisi ja kuusi olleet Eerik Pietarinen, Craig Breen ja Lindholm kun mahtuivat 6,4 sekunnin sisään. Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe toi Lindholmille kuitenkin vasta 32. nopeimman ajan, eroa pohja-aikaan kertyi reilut puoli minuuttia, ja haaveet sijoituksen kohentamisesta ajamalla olivat menneet.

– Se oli sellainen täysillä yli ajettava paikka. Lensimme hypystä auton vasen kulma edellä maahan, josta auto lähti pyörähtämään. Korjasin ohjausliikkeellä sivuluistoa, mutta vauhtia oli niin paljon, että lopulta jouduin kääntämään auton käsijarrulla, jotta päätyisimme seuraavasta mutkasta mieluummin perä kuin kylki edellä ulos pellolle, Lindholm kertasi hurjaa tilannetta.

Kun kilpailusta oli ajamatta vielä viisi erikoiskoetta, oli Lindholmilla eroa neljänteen sijaan (Breen) 31,9 sekuntia ja viidenteen sijaan (Pietarinen) 27,2 sekuntia. Viidelle viimeiselle erikoiskokeelle Lindholm kellotti varmasti ja ilman riskejä ajaen ek-sijoitukset 7-8-10-6-5.

– Rallin loput pätkät päätimme ajaa vain maalia kohti. Kaiken kaikkiaan hankala kisa meille. Heti aamun ensimmäiselle ek:lle tuollainen tilanne, niin ei sen jälkeen meillä olisi ollut kuin hävittävää, Lindholm korosti.

 

Yleiskilpailun kuudes sija ja ERC1 Junior -luokan toinen sija olivat Emil Lindholmin Latvian saldo (Kuva: ERC Media).

 

“Vahva ja kulutusta kestävä rengas”

Lindholm on nyt kahden ajetun EM-rallin jälkeen pisteissä kuudentena. ERC1 Junior -luokassa Lindholm puolestaan taistelee mitalista, mikäli vielä ajaa EM-ralleja tänä vuonna, sillä sijoitus on hienosti Oliver Solbergin ja Gregoire Munsterin jälkeen kolmas. Eroa toisena olevaan Munsteriin on vain yksi piste. Rengasvalmistaja MRF:n testikuljettajana toimivalle Lindholmille nyt ajettu kilpailu oli MRF:n renkailla toinen. Suomalaiskuljettajalta intialainen rengasmerkki ja sen tekemä kehitystyö saa vain ja ainoastaan kehuja osakseen.

– Kauttaaltaan MRF:n rallirenkaan luotettavuus ja kestävyys eri alustoilla ovat renkaamme vahvoja ominaisuuksia. Meillä ei ollut ainoatakaan rengasrikkoa. Vahva ja kulutusta kestävä rengas. Renkaan kehitystyöhön panostetaan todella vahvasti. Syksyn mittaan saamme ajaa renkaan uusilla kehitysversioilla, Lindholm taustoitti.

Latvian EM-rallia edeltävänä viikonloppuna Lindholm oli lähellä ottaa komean päänahkan, kun hän osallistui TER-rallisarjan ja Italian sorarallisarjan kauden avausosakilpailuun, joka kantoi komeaa nimeä Rally Citta di Arezzo – Crete Senesi e Valtiberina. Seitsemän erikoiskokeen mittaisessa kilpailussa Lindholm ajoi kuudelle ensimmäiselle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa ja ennen viimeistä erikoiskoetta johtomarginaali Italian 11-kertaiseen rallimestariin Paolo Andreucciin oli jo 15,2 sekuntia.

Italialaisen HK Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla kilpaillut Lindholm joutui kuitenkin kokemaan ison pettymyksen aivan kilpailun loppuhetkillä, kun Skodan tekniikkamurheet pakottivat suomalaiskaksikon keskeyttämään matkanteon siirtymäosuudella ennen viimeistä erikoiskoetta.

– Jotenkin tuntuu siltä, että nämä voitot kiertävät minua. Jos en itse tee virhettä, niin sitten tekniikka hajoaa. Emme tarkalleen tiedä mitä tapahtui, tiimi jäi tutkimaan asiaa. Automme kulki vain 15 km/h ja alamäessä 20 km/h. Pääsimme viimeiseen huoltoon, mutta vikaa ei paikallistettu. Ajoimme huollosta noin 1,5 km ja kun vauhtimme ei noussut yli 15 km/h, päätimme keskeyttää. Emme olisi ehtineet ajoissa ek:n lähtöön, saati sitten sen maaliin, Lindholm harmitteli.

Lindholmin ja Korhosen kausi jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Kouvolan SM-rallilla. Rallin SM-sarjassa on ajamatta kauden 2020 osalta vielä kaksi osakilpailua ja SM1-luokassa Lindholm, sekä Teemu Asunmaa lähtevät kauden huipennukseen tasatilanteesta, molemmilla kun on pisteitä talvikauden jälkeen kasassa 70.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com