Mustalla autolla mustaksi hevoseksi – sprinttikuljettaja Putkinen Kouvolan SM-rallicrossiin

25.5.2016 / 19:06
Jari Putkinen hyökkää Kouvolan SM-crossiin mustalla Mitsubishillään.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarja saa kovan vierailijan Kouvolan osakilpailuun lauantaina, kun rallisprintissä vuosikausia menestynyt Jari Putkinen tulee mukaan lähtöviivalle. Putkinen on ilmoittautunut mukaan piinkovaan supercar-luokkaan.

– 20 vuotta sitten ajoin jokkista. Se on edellinen kerta, kun rinnalla on joku siinä vaiheessa kun valot sammuvat. Viimeiset kymmenkunta vuotta on ajettu yksinään sprinttiä, Putkinen kertoo.

– Onhan laji kiinnostanut jo pitkään, ja on käynyt mieli käydä koittamassa. Oli tästä puhetta viime vuonnakin, mutta ei vaan saatu aikaan. Nyt aikataulut osuivat kohdalleen.

Putkinen ajaa samalla autolla kuin SM-sprinttiäkin. Mustanpuhuva Mitsubishi Lancer Evo6 sopii rallicrossin supercar-luokkaan hyvin pienin muutoksiin. Tekniikkapuolta ei tarvitse ropata lainkaan.

– Tuo auto on jo aikanaan rakennettu vähän tätä supercaria ajatellen. Tehossa ehkä vähän hävitään, kun meillä 530 hevosvoimaa ja vähän alle 800 newtonia vääntöä. Mutta ehkä sitten ajo-ominaisuuksien puolelta saadaan vähän takaisin, Putkinen miettii.

Putkinen johti kuluvan vuoden rallisprintin SM-sarjaa talvikauden jälkeen, mutta on kahden asvaltilla ajetun kesästartin myötä toisena.

– Tykkään ajaa aika aggressiivisesti ja antaa auton liitää (mennä poikittain). Olen enemmän soramiehiä, hän sanoo.

Jari Putkinen lähtee toki menestymään Kouvolaan, mutta ei aio vetää hampaat liian irveessä. Taustatiimi on kova, sillä mukana ovat autourheilun moniottelijat Jarkko Särkkä, Jani Paasonen ja Jouni Ampuja.

– Paasonen on manageri ja Ampuja aerodynamiikkainsinööri, Putkinen nauraa.

– Kyllähän sitä A-finaalipaikkaa pitää lähteä tavoittelemaan. Jos tämä oikein mukavalta tuntuu, niin tuskin jää ainoaksi rallicross-kokeiluksi, Putkinen sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Alamäen paluu Kouvolassa


Facebook kommentit