Myös Latvala vaikuttunut suomalaiskaksikon esityksistä WRC2-luokassa – “Hieno taistelu”

30.10.2016 / 04:05
Jari-Matti Latvala on Walesin MM-rallissa sijalla kahdeksan (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Perjantaina vetoakselin hajoamisen myötä mahdollisuutensa Walesin MM-rallin palkintosijoihin menettänyt Jari-Matti Latvala ajoi odotetusti lauantain aikana edellään olleen Fordin Mads Östbergin lähes kiinni. Eroa jäi vielä päätöspäivään 7,2 sekuntia. Latvala oli toisena ajopäivänä lähes minuutin Östbergia nopeampi.

Jari-Matti Latvalan ek-sijoitukset lauantaina olivat 4-6-6-4-4-4-3-9. Latvala oli toisena ajopäivänä kuudenneksi nopein kuljettaja ja kokonaistilanteessa sijoitus on kahdeksas. Jos oli perjantaina murheita vetoakselin kanssa, niin lauantaina ongelmia tuottivat Volkwagen Polo WRC:n jarrut.

– Harmi, että tälle lauantain lenkille ei löytynyt oikein hyvää fiilistä. Oli jarrujen kanssa ongelmia koko päivä. Jarrutukset menivät vähän pumppaamiseksi, Latvala kommentoi tiedotteessaan.

– Aamulla ajo lähti hyvin käyntiin, vaikka oli aika lailla sumua, joka vaikeutti ajamista. Sitten alkoi olla jarrujen kanssa murheita. Voi sanoa, että puolet päivän pätkistä meni hyvin. Harmi, kun sitten vielä päivän päättäneellä yleisöpätkällä tuli iso virhe.

“Madsin ohi yritetään ilman muuta”

Vaikka mahdollisuudet kärkisijoihin menivät jo perjantaina, niin Latvala taistelee edelleen tärkeistä MM-pisteistä tallilleen Volkswagenille tallien välisessä mestaruustaistelussa Hyundaita vastaan. Yleiskilpailun puolella ei siis sinivalkoista juhlaa ole luvassa, mutta WRC2-luokassa Esapekka Lappi ja Teemu Suninen lähtevät viimeiseen ajopäivään kaksoisjohdossa. Suomalaiskaksikon hienot otteet vaikeissa olosuhteissa ja mestaruustaistelun paineiden keskellä on myös Latvala pistänyt merkille.

– Esapekka on ajanut todella hyvin. Tosin Teemukin oli tänään todella hyvä, vaikkei pystynyt vastamaan Lapin menoon. Hieno taistelu, Latvala kehuu.

Latvalan taktiikka sunnuntain kuudelle erikoiskokeelle on selvääkin selvempi.

– Madsin ohi yritetään ilman muuta.

Walesin MM-rallin kolmas ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntaina kello 10.31.

Lue myös!

Tänak loistaa Walesissa – Paluu M-Sportille julkistetaan lähiaikoina? (29.10.2016)
Lappi matkalla WRC2:n voittoon – Tidemand heitti haasteen Suniselle (29.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit