MOTORSPORT

Näin Latvalan autosta hajosi vetoakseli – Katso video!

Ruotsin MM-rallin avauspäivästä tuli Jari-Matti Latvalalle todellinen Via Dolorosa, kärsimysten tie, kun heti ensimmäisellä erikoiskokeella hypyn jälkeen Volkswagenin etupäästä vaurioitui vetoakseli tehden autosta takavetoisen. Latvala taiteili vaikeasti hallittavalla autolla ilman huoltoa reilut 100 ek-kilometriä, mutta lopulta taistelu päättyi viimeisellä erikoiskokeella viisi kilometriä ennen maalia tukivarren katkeamiseen.

Latvalan rallin heti alkuvaiheessa pilannut vetoakselin hajoaminen näkyy videolla yläpuolella.

– Noin kaksi kilometriä ennen ensimmäisen erikoiskokeen maalia tuli toimintahäiriö etupään vasempaan vetoakseliin hypyn jälkeen. Ajaminen takavetoisella autolla näissä olosuhteissa oli todella vaikeaa ja oli täysin mahdotonta olla menettämättä runsaasti aikaa sen seurauksena. Ralli oli näin ollen periaatteessa ohi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Sitten vielä jousitus petti viimeisellä erikoiskokeella. Tottakai se on turhauttavaa, mutta aivan kuten hyvä urheilija toimii tälläisissä tilanteissa, ei voi muuta kuin suunnata katseet eteenpäin ja yrittää hyökätä, kun sen aika taas koittaa, Latvala kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Latvala nähdään mukana lauantain erikoiskokeilla ralli 2-säännön turvin, mutta luonnollisesti kaukana kuumimman kärjen takana. Ruotsin MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy lauantai-aamuna kello 9.11 Suomen aikaa. Lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta ja yhteensä 92,3 ek-kilometriä. Ralli päättyy sunnuntaina ja UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Haastattelut: Volkswagen Motorsportin tiedote
Kuva etusivulla: Volkswagen Motorsport

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com