MOTORSPORT

Näin taittuu Skoda Rovanperän käsittelyssä virolaisella mökkitiellä – Video!

Viime viikonloppuna Virossa ajettu Tallinna-ralli, Latvian rallimestaruussarjan kauden viides osakilpailu, oli rallin 15-vuotiaan todellisen suomalaisen superlupauksen Kalle Rovanperän näytöstä. Rovanperä nakutti lauantaina yhdeksälle erikoiskokeelle yhdeksän pohja-aikaa voittaen yleiskilpailun yli minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta Janis Vorobjovsia.

Kaksipäiväinen Tallinna-ralli käynnistyi perjantaina ajetuilla neljällä erikoiskokeella, joista Kalle Rovanperä oli nopein kahdella viimeisellä. Yötauolle saavuttaessa Rovanperän johto oli 15,4 sekuntia, vaikka avauspäivä ei sujunutkaan täysin ilman ongelmia.

– Ensimmäisenä päivänä oli hieman ongelmia moottorin kanssa. Turbon sensori oli rikki ja paineet katosivat, Rovanperä kommentoi tiedotteessaan.

Lauantaina TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -auton moottori toimi niin kuin pitääkin ja Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa takoi toisen ajopäivän kaikille yhdeksälle erikoiskokeelle nopeimman ajan kasvattaen voittomarginaaliksi lopulta minuutin ja 18 sekuntia. Voitto oli Rovanperälle Latvian rallimestaruussarjassa kauden neljäs, kun osakilpailuja on takana viisi.

– Samat kaverit olivat Tallinnassakin vastassa, kuin aiemmin tällä kaudella. Ei meillä ollut mitään odotuksia ennen kautta. Lähdimme vain katsomaan tasoa ja sillä tavalla ollaan tultu tähän asti. Onnistunut reissu oli myös tämä, Rovanperä hehkutti.

Sarjan seuraava osakilpailu, tai oikeammin sanottuna seuraavat osakilpailut, ajetaan kolmen viikon päästä Rally Liepaja nimisessä kilpailussa Latviassa.

– Lauantai ja sunnuntai ovat kumpikin oma osakilpailunsa. Siellä on paljon pisteitä jaossa. Lasketaan sen viikonlopun jälkeen, voiko sieltä vielä joku tulla ohi pisteissä, sarjan pistejohtaja Rovanperä pohti mestaruuden varmistumisen mahdollisuutta jo ennen viimeistä osakilpailua, lokakuun lopulla ajettavaa Latvia-rallia.

 

Kuva: Jari Nurminen

 

Hurja keskinopeus kapealla soratiellä

Maanantaina Rovanperä Racing julkaisi YouTube-kanavallaan hienon in-car-videon, joka on kuvattu Tallinna-rallin seitsemänneltä erikoiskokeelta (katso video yläpuolelta). Kyseessä on Kivitammen 7,23 kilometriä pitkä erikoiskoe ja sen toinen ajokerta. Kivitammen ensimmäinen kierros avasi lauantain ajopäivän ja toisella ajokerralla Rovanperä paransi omissa nimissään ollutta nopeinta aikaa 4,8 sekunnilla.

Kuten videokuvasta voi hyvin nähdä, niin tie Kivitammen erikoiskokeella on “mökkitiemäisen” kapea, mutta niin vain Skoda taittuu Rovanperän käsittelyssä lähdöstä maaliin hurjalla 125 km/h keskinopeudella. Rovanperän ero tällä erikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan tehneeseen Vorobjovsiin nähden oli 5,7 sekuntia.

Rovanperälle nuotteja lukee siis Risto Pietiläinen, 53, joka vuosina 1998-2015 luki nuotteja 108 MM-rallissa mm. Kallen isälle Harri Rovanperälle, Kristian Sohlbergille, sekä Janne Tuohinolle. MM-voittoja Pietiläinen on saavuttanut yhden (Ruotsi 2001 Rovanperä) ja palkintosijoituksia MM-tasolla yhteensä 13.

Tallinna-ralli oli Pietiläiselle 17. kilpailu Kalle Rovanperän kartanlukijana.

Lue myös!

Rovanperällä vauhdikas lomalta paluu – Kärkipaikka Tallinnassa avauspäivän jälkeen (27.8.2016)
Neljä ek:ta, neljä pohja-aikaa – Rovanperä tuplasi johtomarginaalin (27.8.2016)
Rovanperältä mykistävä näytös Tallinnassa – “Voittajien on helppo hymyillä” (27.8.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rovanperä Racing (YouTube)
Kuvat: Jari Nurminen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com