Neljännesvuosisata täyteen, Niclas Grönholmin synttärit ralliauton ratissa

17.5.2021 / 16:52
Niclas Grönholm hyppää toukokuun viimeisenä viikonloppuna Skodan rattiin (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Niclas Grönholm osallistuu toukokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Länsirannikon SM-ralliin.

Länsirannikon SM-rallin keskuspaikka sijaitsee Liedossa ja kyseessä on rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu. Se ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna, perjantaina ja lauantaina 28.-29. toukokuuta, ja kuten aiemmin uutisoimme, tulee kilpailureitin erikoiskokeilta löytymään poikkeuksellisen paljon asfalttiteitä.

SM-sarjan kesäkauden avauksessa mukana kilpailemassa nähdään myös viime viikolla Höljesissä, Ruotsissa kaksi upeaa voittoa rallicrossin RallyX Nordic -sarjassa saavuttanut Niclas Grönholm, jonka edellinen ralli oli tammikuussa ajettu Rovaniemen SM-ralli. Legendaarisessa Tunturirallissa Grönholm yhdessä kartanlukija Antti Linnakedon kanssa sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 10. ja SM1-luokassa kuudenneksi.

Rovaniemellä Grönholm nähtiin Volkswagen Polo GTI R5 -auton ratissa, mutta Länsirannikon SM-rallissa alla tulee olemaan Skoda Fabia R5. Ja kuten kaikissa viidessä Grönholmin aiemmassa rallissa, niin myös tällä kertaa viereiseen penkkiin nuottivihkon kanssa istuu Linnaketo. Grönholmille tuleva kilpailu on uran ensimmäinen soralla ajettava ralli.

Kilpailun järjestäjälle muuten sellainen pieni vinkki, että mikäli se vain on sääntöjen puolesta mahdollista, niin Grönholmille kannattaa kilpailunumeroksi laittaa numero 25. Inkoolainen kolmannen polven autourheilija kun täyttää Länsirannikon SM-rallin toisena ajopäivänä, 29. toukokuuta, 25 vuotta eli täyteen tulee elämää neljännesvuosisadan verran.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Grönholm kruunasi viikkonsa kukistamalla lajilegendan – “Kasvattaa itseluottamusta”


Facebook kommentit