Neljäs palkintosijoitus nosti Larion MM-pistekakkoseksi – “Siellä lyödään kaikki likoon”

8.10.2018 / 05:53
Maisemat kuin Monte Carlon MM-rallissa (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario saavutti kauden neljännen palkintosijoituksen rallin MM-sarjan WRC3-luokassa sunnuntaina päättyneessä Walesin osakilpailussa. Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ajoivat maaliin kolmannella sijalla.

Peugeot 208 R2 -autoa ohjastava suomalaiskaksikko nappasi elokuussa Saksasta uran avausvoiton. Walesissa lukuisat rengasrikot veivät mahdollisuudet uusia tuo saavutus. Luokan voittoon ajoi Tom Williams ennen Enrico Brazzolia ja Lariota.

– Ei tietenkään voi olla ihan tyytyväinen, kun voittoa ei tullut. Kisan aikana sattuneet neljä rengasrikkoa söivät meidän mahdollisuudet ajaa ykkössijasta, CHL Sport Auto -tiimissä ajava Lario kommentoi rallin päätteeksi.

– Vielä sunnuntaina meillä meni yksi takarengas mystisesti. Ei osuttu mihinkään, mutta niin vain rengas tyhjeni hitaasti. Muutenkin sunnuntaina oli vähän vaikea löytää ajorytmiä, kun keskityimme vain varmistelemaan kolmatta sijaa. Maaliin kuitenkin päästiin ja se on hyvä juttu.

Lario osoitti luokan pohja-ajoilla, että vauhti riittää. Omaan suoritukseensa suomalaisparivaljakko oli varsin tyytyväinen.

– Toki voiton lipeäminen harmittaa, mutta omaan suoritukseen voi olla ihan tyytyväinen. Ajo sujui mallikkaasti, eikä me tehty isompia virheitä, Lario totesi.

Suomalaiset nousivat WRC3-luokan MM-pisteissä toiseksi, vain kolmeen pisteen päähän Emil Bergkvististä. Larion MM-kausi päättyy lokakuun lopussa ajettavaan Espanjan osakilpailuun.

– Mestaruustaiston ratkeaminen jäi nyt päätöskisaan ja mikä sen parempaa. Siellä lyödään ihan kaikki likoon, Lario päätti.

WRC3-luokan lopputulokset

1) Tom Williams (Ford) 3.49.44,9
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 4.38,5
3) Taisko Lario (Peugeot) + 7.37,1
4) Louise Cook (Ford) + 19.23,8

MM-pistetilanne

1) Emil Bergkvist 86 (5)
2) Taisko Lario 83 (6)
3) Dennis Rådström 80 (5)
4) Jean-Baptiste Franceschi 79 (7)
5) Enrico Brazzoli 73 (4)

Suluissa ajettujen kilpailujen määrä, maksimimäärä seitsemän

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit