Newgarden nopein IndyCar-kauden avauskisassa

11.3.2024 / 17:05

[ A- ] / [ A+ ]

Josef Newgarden hallitsi St. Petersburgin katuradalla ajettua kauden ensimmäistä kilpailua suvereenisti.

Paalulta startannut Team Penske -kuljettaja kasvatti etumatkaansa hiljalleen. Ero kuitenkin haihtui, kun kierroksella 27 Marcus Armstrong lukitsi renkaansa jarrutuksessa ja osui seinään.

Muiden tehdessä varikkopysähdyksensä kisan kärkeen nousi Christian Lundgaard, joka oli joutunut tekemään oman pysähdyksensä jo kisan alussa rengasrikon takia. Tanskalaiskuski piti kärkipaikkaa kierrokselle 36, jolloin saatiin kisan toiset keltaiset liput ja Lundgaard teki oman pysähdyksensä.

Newgardenin pahimmat uhkaajat uusintastartissa olivat tässä kohtaa Pato O’Ward ja Felix Rosenqvist. Newgarden kuitenkin pysyi kärkipaikalla ja kasvatti hiljalleen johtoasemaansa ennen kuin teki viimeisen pysähdyksensä kierroksella 65.

Tässä kohtaa johtopaikan peri Colton Herta, mutta vain kierroksen ajaksi; kun Herta pysähtyi omalle varikkostopilleen, Newgarden nousi takaisin kisan kärkeen kierroksella 67, eikä enää luopunut asemastaan.

– Minulla oli tänään hauskaa radalla. Oli todella palkitsevaa voittaa, varsinkin kun miettii tiimin tekemää työtä. Meillä ei ollut viime kaudella vauhtia katu- ja moottoriradoilla, mutta tiimi on tehnyt paljon töitä eron kaventamiseksi. Sen perusteella meillä oli tänään tarvittavaa nopeutta ja kaikki muu toimi juuri niin kuin pitikin, Newgarden summasi.

Voitto oli kaksinkertaiselle IndyCar-mestari Newgardenille uran 30. Samalla hän nousi eniten voittoja ottaneiden kuljettajien listalla sijalle 13. ohi Rick Mearsin.


Facebook kommentit