Niclas Grönholm Esteringin radasta: “Pitäisi sopia meidän autolle”

14.10.2016 / 16:29
Niclas Grönholm hyökkää pitkästä aikaa tutulle radalle, kun rallicrossin MM-sarja jatkuu Esteringin radalla Saksassa. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm pääsee pitkästä aikaa tutulle radalle, kun rallicrossin MM-sarjan jatkuu Esteringin radalla Saksassa. Grönholm ajoi keväällä testejä Buxtehudessa sijaitsevalla radalla ja inkoolainen uskoo siitä olevan nyt hyötyä.

– On ihan mukavaa päästä ajamaan radalla, jossa on aiemminkin tullut ajettua. Keväällä ennen kauden alkua pääsin ajamaan täällä testiä ja sillä tavoin on tuttu rata. Luonteeltaan tämä on nopea ja pitäisi sopia meidän kalustolle, ruotsalaisen Olsbergs MSE –tallin Ford Fiestaa käskevä Grönholm sanoo.

– Rata on aika simppeli. Yksi kova jarrutuspaikka ja ensimmäinen mutka on tiukka. Startissa on päästävä hyvään paikkaan ennen ekaa mutkaa, Grönholm kuvailee.

Estringillä jokerikierros on viimeistä edellisessä mutkassa ja jokerilta tullaan suoraan maalin kohdalle. Tätä Grönholm pitää taktisesti tärkeänä paikkana.

– Jokerille meno pitää päättää ennen mutkaa edeltävää nyppyä, vähän kuin sokkona. Ajolinjan on osuttava kohdalleen, muuten sisäänmenossa häviää reippaasti. Siinä on oltava ajoissa tarkkana, Grönholm kuvailee Esteringin haasteita käveltyään radan ympäri perjantaina.

Kauden viimeistä edellisen osakilpailun karsintaerät ajetaan lauantaina ja sunnuntaina aamupäivällä. Finaalit ovat vuorossa sunnuntaina iltapäivällä.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote

Lue myös Vaaranmaa Racing MM-osakilpailuun erikoisella Supercarilla


Facebook kommentit