Niclas Grönholm kauden avaukseen autolla, jollaista ei SM-sarjassa olla ennen nähty

13.1.2023 / 00:05
Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo (Kuva: GRX-Sontek Team / Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Niclas Grönholm ei pelkästään osallistu tänä vuonna rallin SM-sarjan kauden avaavaan Tunturiralliin, vaan Grönholm aikoo kiertää uuden tiiminsä kanssa SM-sarjasta kuusi osakilpailua.

Vaikka Niclas Grönholmin, 26, päälaji onkin rallicross, on kolmannen polven autourheilija nähty Tunturirallissa mukana kilpailemassa aiemmin kolme kertaa. Nyt Grönholmin ralliprojekti laajenee yksittäisistä osallistumisista lähes täyteen sarjaan, kun uuden GRX-Sontek-tiimin kuljettaja osallistuu Tunturirallin lisäksi tänä vuonna Kuopion, Jyväskylän, Seinäjoen, Lahden ja Kokkolan SM-ralleihin.

– Olemme touhunneet ralliprojektiamme pala kerrallaan jo pidemmän aikaa. Pitkäaikainen haaveeni on ollut ajaa rallia enemmän. Tähän asti ajamiseni on ollut muutama Arctic Lapland Rally ja viime talvena kaksi SM-rallia. Jokaiseen ralliin olen lähtenyt nollilta ja ajaminen, sekä nuotittaminen ovat sen takia tuntuneet vaikealta, Grönholm taustoittaa tiedotteessaan.

Viime vuonna ruotsalaisessa CE Dealer -tiimissä rallicrossin MM-pronssille ajanut Grönholm nähtiin edellisen kerran ralliauton ratissa kilpailussa viime vuoden lokakuussa ajetussa Askolan Granit Rallissa. Grönholm lähtee perjantaina ja lauantaina ajettavaan Tunturiralliin maltillisin tavoittein.

– Ensisijaisesti tähtäämme maaliin, jotta saisimme kerättyä kaikki mahdolliset ek-kilometrit hyväksemme. Ja jos olemme maalissa viiden nopeimman joukossa, niin kaikki tavoitteemme ovat täytetty ja tulos olisi meille hieno bonus. SM-avaus on varmasti taas pitkän ajotauon jälkeen vaikea kisa minulle. Olen ehtinyt unohtaa nuotituksesta lähes kaiken, kun rutiinia ei ole. Myös testit ralliautolla aiempina vuosina on jäänyt todella vähiin, Grönholm sanoo.

Grönholmilla jää väliin tämän kauden seitsemästä SM-rallista vain yksi, kesäkauden toinen osakilpailu Joensuussa.

– Meiltä menee Itärallin kanssa päällekkäin rallicrossin MM-avaus Norjassa ja rallicross on edelleen päälajini, joten se menee tietysti SM-rallin edelle, Grönholm painottaa.

 

Citroen C3 Rally2 -auto nähdään nyt ensimmäistä kertaa SM-sarjassa (Kuva: GRX-Sontek Team / Marko Mäkinen).

 

 

 

 

“Automme on hyvä ja hienossa kunnossa”

Jos on Grönholm aiemmin nähty Rovaniemellä Skodan ja Volkswagenin ratissa, niin tänä vuonna kalustona toimii Citroen C3 Rally2, auto, jollaisella ei ole aiemmin SM-sarjassa kilpailtu.

– Seurasimme WRC2-luokan MM-sarjaa ja muita kansainvälisiä rallisarjoja, joissa Citroen pärjää hyvin. Autolla on pärjätty kaikilla alustoilla. Taustalla vaikuttaa myös halu olla rallin SM-sarjassa erilainen, Grönholm kuvailee valintaa.

Kahden ajetun testipäivän perusteella Grönholm on tyytyväinen tehtyyn päätökseen.

– Automme on hyvä ja hienossa kunnossa, koska sillä on ajettu aiemmin rallia vain asfaltilla. Saimme projektiimme myös autonvalmistajalta apua. Tässä projektissa pääsen ajamaan enemmän testiä ja se on yksistään jo tärkeä asia. Muutimme autossa pieniä juttuja ja se tuntuu niiden jälkeen hyvältä ajaa. Olen säätömuutoksiin todella tyytyväinen. Olemme jo nyt aika lähellä parasta R5-autoa, jolla olen koskaan ajanut, Grönholm kehuu.

Kuten tunnettua, rallissa toimivat nuotit ovat menestyksen kannalta erittäin tärkeässä roolissa. Grönholm on kauden alla muuttanut nuottiaan sellaiseksi, jota käyttää muun muassa rallin MM-sarjassa kilpaileva Esapekka Lappi.

– Yksinkertaistimme nuottiamme ja muutimme skaaloja nykyaikaisempaan suuntaan. Uutta nuottikieltä ei toki heti kukaan omaksu, mutta pidemmän päälle se on selkeämpi tapa toimia. SM-avauksen jälkeen tavoitteemme on kehittyä nuotinteossa ja tottakai sen kehittyessä myös vauhdillisesti.

Grönholm on urallaan osallistunut tähän mennessä vasta kahdeksaan ralliin, joten tänä vuonna jo pelkästään kuuden SM-rallin myötä kilpailukokemusta kertyy lähes yhtä paljon kuin aiempina vuosina yhteensä. Grönholm toivoo, että tämä vie häntä eteenpäin ralliautoilijana, vaikka rallicross edelleen inkoolaisen päälaji onkin.

– Kun laji kiehtoo, mutta minulla ei ole koskaan ollut sellaista määrää ralleja alla, joiden avulla voisin kehittyä tässä lajissa. Noin vuoden välein ajettu ralli ei muuta asiaa suuntaan, eikä toiseen – ajaminen jää junnaamaan paikoilleen. Toiveeni on, että tämän kauden jälkeen ajaminen selkeästi paranee entisestä. Toivotaan, että talven mittaan olemme jo lähempänä sitä mitä tavoittelemme, Grönholm päätti.

Historian 58. Arctic Lapland Rally, Tunturiralli, käynnistyy perjantaina seremonialähdöllä Lordin aukiolta, aivan Rovaniemen keskustasta, kello 11.00 alkaen. Samaisessa paikassa juhlitaan kilpailun menestyjiä lauantaina, palkintoseremonian käynnistyessä kello 18.53. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana 11 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 235 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Legendaarisen Tunturirallin poronsarvista kolmen kauppa? – “Luvassa on hieno ralli”


Facebook kommentit