Niclas Grönholm taistelemaan Atlantin taakse rallicrossin finaalipaikoista

5.8.2016 / 12:56

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm aloittaa rallicrossin MM-sarjan toisen puoliskon Kanadassa, missä ajetaan kauden seitsemäs osakilpailu viikonloppuna.

20-vuotias Niclas Grönholm kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella, mutta uskoo että kisatapahtuma ei juuri eroa totutusta kaavasta.

– Kai täällä meno on hyvin samanlaista kuin muissakin MM-sarjan osakilpailuissa. Suurin ero lienee se, että autoja on mukana normaalia vähemmän kun ollaan Atlantin toisella puolella. Tästä syystä täytyy onnistua olemaan tasainen, jotta paikka finaaleissa irtoaisi, Grönholm tuumii kisan aattona.

Olsbergs MSE –tallin Ford Fiestalla kisaava Grönholm ajoi kauden parhaansa suorituksen edellisessä osakilpailussa Ruotsissa. Inkoolainen oli lähellä jopa finaalipaikkaa, mutta rengasrikko semifinaalin viimeisillä kierroksilla pudotti nuorukaisen jatkosta.

– Ehkä tuosta hyvästä ajosta olisi enemmän hyötyä, jos nyt oltaisiin tutulla radalla ja ei olisi neljän viikon taukoa takana. Mutta fiilis on oikein hyvä ja täällä pärjää kunhan pitää auton ehjänä ja välttää virheet, Grönholm analysoi.

– Rata on jälleen uusi, mutta raviradalle rakennettu rata vaikuttaa aika normaalilta rallicrossbaanalta. Taitaa olla muille tuttu paitsi (Sebastien) Loebille ja meikäläiselle. Betonimuureja on jonkun verran, joten tarkkana saa olla, Grönholm kuvaili Trois-Rivieresin rataa, joka sijaitsee puolentoista tunnin automatkan päässä Montrealista koilliseen.

Kanadan osakilpailun kaksi karsintaerää erää ajetaan Suomen aikaa myöhään lauantaina illalla ja loput kaksi sunnuntaina illan suussa. Finaalit ovat vuorossa myöhään sunnuntai-iltana.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote
Kuva: Jakub Nitka


Facebook kommentit