Niko Karille Silverstonessa uran ensimmäinen GP3-palkintosijoitus – “Toi paljon hyvää fiilistä”

18.7.2017 / 13:05
Niko Kari tuuletti kolmatta sijaansa sunnuntaina (Kuva: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Kari lunasti potentiaalinsa Silverstonen GP3-viikonloppuna. Red Bullin suomalaiskuljettaja avasi kauden pistetilinsä ajamalla pisteille viikonlopun molemmissa starteissa. Sunnuntaina suomalaiskuljettaja pääsi myös ruiskuttamaan kuohujuomaa palkintopallisijoituksen myötä.

Niko Karin, 17, hyvä vire näkyi jo harjoituksissa oivana vauhtina. Sekä kuljettaja, että talli löysivät autoon toimivat säädöt, jotka siivittivät suomalaisen lauantain kilpailun kuudenteen lähtöruutuun. Kilpailussa Kari esitti kykyjään avauskierroksella, jossa hän raivasi tiensä upean tuplaohituksen myötä kolmanneksi. Lopussa renkaiden suorituskyky romahti, mikä pakotti Karin tiukkaan puolustustaistoon. Ruutulipulle mies saapui tiukan taistelun päätteeksi kuudentena, mutta sijoitus parani pykälällä tuomariston lätkäistyä Karin ulos työntäneelle Dorian Bocolaccille aikarangaistuksen.

Sunnuntain kilpailuun Kari lähti matkaan neljännestä ruudusta, mutta Bocolaccin epäonnen myötä sijoitus parani pykälällä. Kari ajoi sprinttikilpailussa erinomaisesti ollen sekä hyökkäävä, että puolustava osapuoli. Loppukierrosten jännitysnäytelmä päättyi lopulta iloisissa merkeissä, kun Kari kurvasi ruutulipulle kolmantena. Se takasi ensimmäisen palkintopallisijan GP3-sarjassa kruunaten upean viikonlopun.

– Podium tuntui todella hyvältä. Alkukausi on ollut vaikea, mutta nyt pääsimme niille sijoille missä meidän pitäisikin olla. Lauantain kisassa oli vähän ongelmaa virtuaalisen turva-auton kanssa, mutta oikeaan suuntaan menemme, Kari totesi C Morelle tiukan ajon tauottua.

Silverstonen myötä Kari saavutti 20 sarjapistettä, jotka nostivat miehen kertaheitolla kokonaispisteissä ylöspäin sijalle kymmenen. Kari on nyt myös Arden-tallin ykköspistetykki tällä kaudella, joten suomalainen on näyttämässä tallikavereilleen kaapin paikan.

– Viikonloppu toi paljon hyvää fiilistä ja se parantaa itseluottamusta. Kuten sanoin, niin alkukauteen verrattuna olemme menneet oikeaan suuntaan. Toivottavasti tämä vire nyt säilyy, Kari päätti.

GP3-sarjan pistetilanne 6/16 kilpailulähdön jälkeen

1) George Russell (GBR) 92
2) Anthoine Hubert (FRA) 57
3) Nirei Fukuzumi (JPN) 54
4) Jack Aitken (GBR) 52
5) Alessio Lorandi (ITA) 51
6) Giuliano Alesi (FRA) 43

———-

10) Niko Kari 20

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit