Niko Mäkinen Hondalla F-rallisarjan avaukseen – “Auto vaikutti fiksulta”

1.2.2019 / 18:29
Niko Mäkinen nähdään Hondan ratissa Revontulirallissa (Kuva: Toni Lönnroos).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi kautta SM-ralleja kiertänyt Niko Mäkinen ajaa lauantaina F-rallisarjan avauskilpailussa Hankasalmen Revontulirallissa.

Ajokkina Niko Mäkisellä on Honda Civic ja kyytin istahtaa Topi Luhtinen.

– Tarkoitus oli pitää välivuosi, mutta setämies Tomi Mäkinen tarjosi autoaan, että käytäisiin kokeilemassa ajaa joku ralli. Auto vaikutti fiksulta, joten kiinnostuin ja ilmottauduttiin ekaan “äffään”. Kävin ajamassa vähän testiä ja auto tuntui tosi hyvältä. Fiestan maamoottorin jälkeen tuollainen kaksi ja puolisataa heppainen Honda oli aika makea laite. Se istui heti käteen, joten sillä pääsi melko kovaa. Oma kartturini on Belgiassa tuolloin, joten Luhtisen Topi lähtee kyytiin, Mäkinen kertoo.

F-rallisarjan avauksessa Mäkinen ajaa nuottiluokassa ja reittiin tutustuminen tapahtuu perjantaina. Tavoitteeksi Puistohulmi Racing -tiimissä on asetettu hauskanpito ja toki hyvästä sijoituksesta ajaminen ilman paineita.

– Kaksi kautta SM-sarjaa oli hienoa aikaa, mutta edellinen vuosi oli aika rankka. Takki oli tyhjä, kun taisteltiin ensin Tulevaisuuden Tähti –kilpailussa ja kauden lopussa käden ulottuvilla oli mitali, mikä valui käsistä viimeisen kisan keskeytykseen. Loppukauden takkuaminen vei aika paljon energiaa ja kun potkiskelin kiviä auton vierellä turkulaisessa metsässä, ajatukset olivat painokelvottomia, Mäkinen myöntää.

– Nyt on akut ladattu, mieli parempi ja odotan innolla tulevaa kisaa. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja nauttia, eikä vetää verenmaku suussa. Rallataan rennosti, Mäkinen päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Puistohulmi Racingin tiedotus


Facebook kommentit