Niko Mäkinen Tulevaisuuden Tähti -kilpailun kärkinimenä Mikkeliin – “Vähintään podiumille”

14.2.2018 / 07:42
Niko Mäkinen ja Jarno Ottman vauhdissa Tunturirallissa tammikuussa (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmatta kauttaan rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa kilpaileva Niko Mäkinen yhdessä kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa lähti kauteen 2018 kovin tavoittein ja startti Rovaniemeltä tammikuussa ainakin palveli näitä tavoitteita. Mäkinen kaasutteli luokassaan toiseksi ja pomppasi Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pistejohtajaksi.

Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä kilpaileva Niko Mäkinen, 21, nappasi tammmikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetusta Arctic Lapland Rallista SM3-luokan kakkossijan. Kyseessä oli Mäkisen uran ensimmäinen palkintosijoitus rallin SM-sarjassa.

– Oli heti ensi metreistä kova luotto meidän vauhtiin, Jarnon nuotit tulivat tarkasti ja huomattiin, että ilman mokia ollaan kärkivauhdissa. Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan, kiitokset siitä menevät koko tiimille, Mäkinen hehkuttaa Puistohulmi Racingin tiedotteessa.

SM3-luokan voittoon Rovaniemellä ajoi Jaro Kinnunen, joka ei ole mukana kilpailemassa Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa ajopaikasta tämänvuotiseen Suomen MM-ralliin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tämä tarkoittaa sitä, että toiseksi korkeimmat SM-pisteet napannut Mäkinen, toisen polven ralliautoilija, nappasi tuon himoitun tittelin tavoittelussa paalupaikan, kun viidestä osakilpailusta on nyt ajettu ensimmäinen.

– Tulevaisuuden Tähti -kisan johto tuli itsellekin ensin vähän yllätyksenä, ajatukset olivat niin tiukasti SM-sarjassa. Se nostaa panoksia entisestään, pitää saada itsestä kaikki osaaminen irti, Mäkinen korostaa.

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavalla Vaakunarallilla.

– Mikkelin kisaan ollaan valmistauduttu huolellisesti, tutkittiin tarkasti Tunturin ajamista, katsottiin “incareja” ja epävirallisia väliaikoja. Huomattiin, että pienemmillä teillä jäädään vähän kärjen kyydistä, joten lähdettiin sitä treenaamaan. Ajettiin Jarnon kanssa pikkutietä Ylistarossa noin 100 kilometriä ja saatiin vauhtia lisättyä, Mäkinen taustoittaa.

“Lähdetään silti hakemaan ykköspaikkaa”

SM3-luokkaan on Mikkeliin ilmoittautunut mukaan reilut parikymmentä kuljettajaa ja taistelu kärkisijoista tulee olemaan tuimaa. Palkintosijoitusten makuun nyt päässyt Mäkinen ei tingi tavoitteistaan tulevan kilpailun osalta.

– Meidän luokassa on monta nopeaa kuljettajaa, mutta lähdetään silti hakemaan ykköspaikkaa. Vähintään pitäisi “podiumille” nousta, Mäkinen korostaa.

Mäkinen ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 2014 Nuorten Cupissa ja tuolta kaudelta tuli myös kyseisen sarjan kakkossija. Rallin SM-sarjassa Mäkinen on ajanut aiemmin kaksi täyttä kautta ja ne molemmat SM3-luokassa. Vuonna 2016 sijoitus luokan SM-loppupisteissä oli kymmenes ja viime vuonna seitsemäs.

– Viime kaudella oli teknisiä murheita oikeastaan koko ajan, mutta töitä on tehty pitkällä tähtäimellä koko ajan, eikä vain nykyhetkeä tuijottaen. Nyt Rovaniemen toisella sijalla päästiin sille tasolle missä pitää ehdottomasti olla ja pysyä, Mäkinen sanoo rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Laihialaisen tavoitteet pitkällä tähtäimellä ovat luonnollisesti suunnattu ulkomaille, mutta nyt kaikki keskittyminen on tässä kaudessa.

– Tähtäin on päästä ulkomaille ajamaan tulevaisuudessa, mutta siihen on vielä pitkä työ edessä. Nyt koitetaan saada SM-sarjassa hyvää tulosta aikaan ja voittaa Tulevaisuuden Tähti -kilpailu, Mäkinen päätti.

Mikkelin kaksipäiväinen SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Rallin SM-sarjan SM3-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen 34
2) Niko Mäkinen 25
3) Jussi Lindberg 20
4) Henri Hokkala 16
5) Anssi Rytkönen 13
6) Lauri Joona 11

Tulevaisuuden Tähti 2018 pistetilanne 1/5 osakilpailua

1) Niko Mäkinen 25
2) Jussi Lindberg 20
3) Henri Hokkala 16
4) Lauri Joona 11
5) Heikki Leinonen 9
6) Aleksi Röyhkiö 6

Lue myös! Mäkisen kausi uuden kartturin kanssa käynnistyi onnistuneesti (6.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit