Nitro World Games: Jenkkitähti loukkasi selkänsä – “Pelottavin ja tuskaisin ilta”

17.8.2019 / 20:04
Scott Speed ilmojen teille vuoden 2018 Nitro World Gamesissa (Kuva: Garth Milan / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun todellinen moniosaaja, yhdysvaltalainen Scott Speed, on loukkaantunut vakavasti Nitro World Games -tapahtumassa Utahissa, Yhdysvalloissa.

Scott Speed, 36, loukkaantui Nitro World Games -tapahtumassa rallicrossin ensimmäisessä alkuerävaiheessa.

– Rikoin selkäni hypyn rajussa alastulossa. CT-kuvauksessa varmistui, että T6-nivel oli hajonnut. Siitä siirryttiin selkärangan asiantuntijan käsittelyyn Utahin yliopistolle. Magneettikuvaus tehtiin lopulta kolmen aikaan aamuyöstä ja siinä selvisi, että minulta on murtunut selästä kolme nikamaa. Nyt odotan, että kirurgit ilmoittavat miten tästä jatketaan, Speed tiedotti Facebook-sivunsa kautta lauantai-iltana.

Rallicross on viimevuotiseen tapaan yksi Nitro World Games -tapahtuman lajeista ja aivan kuten vuosi sitten, niin myös tänä vuonna rata on todella poikkeuksellinen verrattuna esimerkiksi Euroopassa sijaitseviin perinteisiin rallicross-ratoihin. Speedin lisäksi mukana kilpailussa ovat muun muassa Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, Ken Block, Tanner Foust, Travis Pastrana, sekä Chris Atkinson. Viime vuonna voittajaksi kruunattiin Timmy Hansen.

Speed on autourheilun todellinen moniosaaja. Hän on urallaan kilpaillut muun muassa Formula 1:n MM-sarjassa vuosina 2005 ja 2006 Toro Rosson tallissa, sähköformuloissa, Nascar-sarjassa, ja yritti Speed mukaan legendaariseen Indy 500 -kilpailuunkin vuonna 2011, mutta karsiutui. Rallicrossissa Speed voitti Global Rallycross -sarjassa kolme peräkkäistä mestaruutta vuosina 2015-2017, sekä Americas Rallycross -sarjan viime vuonna.

Myös tänä vuonna Speed on hallinnut Americas Rallycross -sarjaa, vaikka vaihtoi Subarun rattiin, kilpailtuaan aiemmin usean vuoden ajan Michael Andrettin johtamassa tallissa Volkswagenilla. Andrettin talli ja Volkswagen ovat dominoineet rallicross-sarjoja Pohjois-Amerikassa jo usean vuoden ajan.

Speedin mukaan aika loukkaantumisen jälkeen oli pahinta mitä hän on urallaan koskaan joutunut kokemaan.

– Eilinen ilta oli ehdottomasti pelottavin ja tuskaisin mitä muistan. Olin aika “synkissä vesissä”, Speed myöntää.

 

Sorry for a late update. After landing hard in Q1 I broke my back. Was rushed to the local hospital for checks. CT…

Julkaissut Scott Speed Lauantaina 17. elokuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit