Nordgren hakee Autoglym Rallista tärkeitä kilometrejä Suomen MM-rallia varten – “Täytyy ajaa maltilla”

12.7.2017 / 13:05
Juuso Nordgren ajoi kesäkuussa Kouvolan SM-rallissa toiseksi (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren lähtee levollisin mielin tulevana viikonloppuna ajettavaan Autoglym Ralliin, joka toimii monelle kuljettajalle viimeisenä vauhdin mittaamisena ennen loppukuusta ajettavaa Suomen MM-rallia.

Kouvolassa ajetun edellisen SM-rallin jälkeen Juuso Nordgren on tehnyt nuottitreeniä yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa. Sivussa on ollut auton käsittelyharjoittelua, sekä muutamia asiakastilaisuuksia, joten ranteet eivät ole päässeet ruostumaan. Treeniohjelmaan on myös mahtunut perinteisempiäkin harjoitteita.

– Nyt kun kelit ovat olleet vähän paremmat, on lenkkeily maistunut käsittääkseni molemmille, Nordgren naurahtaa.

Suomen MM-ralliin valmistautuva Nordgren pääsee ajamaan Skodalla testiä noin 300 kilometriä vielä ennen sorateiden Gran Prix’n starttia.

– Tuleva torstai on täysi testipäivä ja lauantain kisan lasken mukaan testiohjelmaan. Viikko ennen kisaa on vielä yksi päivä, Nordgren luettelee.

Tavoitteet Autoglym Ralliin ovat selkeät. Viime vuonna nuorukainen osallistui samaiseen ralliin, mutta kisa jäi harmillisesti kesken, kun autona ollut Citroen lipesi ajolinjalta ja jäi pohjastaan kiinni ojanpenkkaan.

– Vauhdin mittaaminen jätetään suosiolla Jyväskylään, joten nyt täytyy ajaa maltilla, jotta saadaan kilometrit alle. Viime vuonna oltiin mukana, mutta silloin pystyimme ottamaan vain puolet niistä kilometreistä, joita oli tarjolla. Tänä vuonna kilometrit ovat vieläkin arvokkaammat, mutta ehkä jotain säätömuutoksiakin saatetaan kokeilla, Nordgren pohtii.

Aivan täysin kurvaillessa kisaa ei tulla ajamaan läpi. Kuitenkaan viime vuoden kokemuksesta ei ole juurikaan apua, sillä alustavien tietojen mukaan rallin reitti on uusiutunut täysin.

– Totta kai vauhtivertailua pitää jonkin verran tehdä. Kun tietää oman tekemisen tason, näkee millä alueella ollaan muiden kanssa. Tämän vuoden ralli menee käsittääkseni enemmän Sastamalan puolelle, joten tiet ovat meille uusia, Nordgren sanoo.

Nordgrenin kesän kisakalenteri käsittää vielä kaksi edelle mainittua rallia, mutta töitä tulevaisuuden eteen tehdään taukoamatta. Miltä kalenteri tällä hetkellä näyttää?

– Olen kaikille joutunut sanomaan, että “Jyskälän” jälkeen ollaan viisaampia, mutta sen kummempaa tietoa ei ole. Mieli tekisi kovasti ajaa kaksi jäljellä olevaa SM-rallia, sillä jos niissä menestyisi hyvin, olisi mahdollisuudet SM1-luokan pronssimitaliin, Nordgren sanoo toiveikkaana.

Teksti: Juuso Nordgren Racingin tiedote


Facebook kommentit