MOTORSPORT

Nordgren saattaa ajaa Jyväskylässä Rovanperän kalustolla – “Varmaa, että viivalla ollaan”

Suomen MM-ralliin valmistautuva Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa olivat hyvässä vauhdissa viime lauantaina Sastamalassa ajetussa Autoglym Rallissa. Lopputulos jäi kuitenkin puuttumaan, kun matkanteko päättyi rallin viimeisellä erikoiskokeella sattuneeseen rajuun ulosajoon.

Suomen MM-ralli ei kuitenkaan ulosajon myötä ole uhattuna, vaikka Juuso Nordgrenin ohjastama ja Toni Gardemeisterin pyörittämän TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 pahoin ulosajossa viime lauantaina Autoglym Rallissa romuttuikin.

– Näitä välillä sattuu. Pojat viettivät yön tarkkailussa Tampereella ja ovat kunnossa, se on pääasia. Ei muuta kuin hyvällä yrityksellä uudestaan Neste Rallissa, TGS Worldwide -tiimin Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Nordgrenille, Suomen MM-rallin Tulevaisuuden Tähti -kuljettajalle vuosimallia 2016, nyt ajettu Autoglym Ralli oli uran kolmas ralli nelivetoisella kalustolla. Toukokuussa Riihimäellä ja kesäkuussa Kouvolassa SM-ralleissa yleiskilpailussa toiseksi ajanut Nordgren avasi Sastamalassa lauantaina parasta vauhtiaan hakien, olihan edellisestä rallista ehtinyt kulua jo reilu kuukausi. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta toivat sijoitukset viisi ja kuusi.

Kolmannella erikoiskokeella syntyikin sitten ensimmäinen R5-luokan pohja-aika ja neljännen erikoiskokeen kolmannen sijan myötä Nordgren nousi luokassaan kolmanneksi. Viidennellä erikoiskokeella sijoitus putosi takaisin neljänneksi ja aivan kuten Kouvolassa, niin myös Autoglym Rallissa Nordgren kävi kovaa kaksintaistelua sijoituksista Marko Mäntyä vastaan. Kaksikon välinen aikaero viiden erikoiskokeen jälkeen oli 0,1 sekuntia!

Kuudes erikoiskoe pudotti Männyn ulos kärkitaistelusta, kun rengasrikko maksoi aikaa useita minuutteja. Seitsemännellä, rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, Nordgren ajoi toisen pohja-aikansa ja ero R5-luokkaa johtaneeseen Ole Christian Veibyyn nähden oli 14,4 sekuntia. Viimeinen erikoiskoe koitui kuitenkin Nordgrenin kohtaloksi, kun Skoda lipsahti ulos tieltä ja edessä oli palkintojuhlien sijaan sairaalareissu Tampereelle.

– Kasipätkä oli sama kuin nelonen, mutta ensimmäisellä ajokerralla siinä paikassa oli varoitus päällä, kun Gus Greensmith oli juuri ajanut ulos, joten emme tulleet kisavauhtia, Nordgren kertasi kyseisen erikoiskokeen ensimmäistä ajokertaa.

“Menihän se aika huonoon kuntoon”

Toisella ajokerralla sitten rytisi ja rytisikin kovaa.

– Meillä oli vähän huono nuotti, auto kevensi ja valui leveäksi. Sitten tulikin aika vauhdikas kaato, Nordgren kommentoi ja myönsi samalla, että kyseessä oli hänen uransa tähän mennessä rajuin ulosajo.

Ulosajon jälkeen Nordgren ja kartanlukija Mikael Korhonen vietiin sairaalaan, missä he viettivät yön tarkkailussa. Nordgren kuitenkin twiittasi myöhemmin, että kaikki on molemmilla hyvin ja sairaalan ovet ulospäin kävivät jo rallia seuraavana aamuna. Skoda Fabia R5 -ralliauto sen sijaan ei selviytynyt pelkällä “tarkkailulla”, vaan se lähti Skoda Motorsportin pajalle Tshekkeihin korjattavaksi.

– Menihän se aika huonoon kuntoon. Tekniikka näytti päällisin puolin ehjältä, mutta turvakaaret vaurioituivat, Nordgren kuvailee.

Ulosajosta ja keskeytyksestä huolimatta Nordgren oli tyytyväinen vauhtiinsa Autoglym Rallissa.

– Löydettiin hyvät säädöt autoon ja pystyttiin ajamaan parit pohjat, joten vauhtia löytyy.

Nordgrenin tiedotteen mukaan torstaina 27. heinäkuuta käynnistyvässä Suomen MM-rallissa alla saattaa olla sama kalusto, jolla Kalle Rovanperä kilpailee Latvian mestaruussarjassa tänä vuonna.

– Se on varmaa, että viivalla ollaan, kun ralli käynnistyy ja parhaillaan mietitään korvaavaa kalustoa. Yksi vaihtoehto olisi lähteä Rovanperän autolla, jos se pysyy ehjänä ensi viikonloppuna Latviassa ajettavan kisan, Nordgren viittaa tulevana viikonloppuna ajettavaan kaksipäiväiseen Latvia-ralliin, jossa Rovanperä luonnollisesti on mukana.

Latvia-ralli päättyy sunnuntaina, joten yksi asia on ainakin varmaa tässä vaiheessa Nordgrenin valmistautumisjaksossa Suomen MM-ralliin:

– Nyt on ainakin tiedossa, että ensi sunnuntaille suunniteltu testipäivä siirtyy, Nordgren päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com