Nordgren Skodan tehdastallin kalustolla Espanjan MM-ralliin – “Pohjatyöt pitää tehdä hyvin”

4.9.2017 / 16:57
Juuso Nordgren kilpailee Espanjan MM-rallissa Skodan tehdastallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Skoda Motorsport tiedotti maanantaina, että se aloittaa uuden ohjelman jonka tarkoituksena on löytää nuoria ja lupaavia kuljettajakykyjä rallin maailmasta. Ensimmäinen kuljettajavalinta osui 20-vuotiaaseen Juuso Nordgreniin, joka kilpailee Skodan tehdastallin kalustolla Espanjan MM-rallissa lokakuussa.

Skoda Motorsport on tällä hetkellä R5-ralliautojen osalta ehdoton ykköstalli, onhan sen kalustolla juhlittu WRC2-luokan maailmanmestaruutta niin viime, kuin tänäkin vuonna. Viime vuonna mestaruuden valloitti Esapekka Lappi ja Pontus Tidemand puolestaan varmisti kuluvan kauden mestaruuden edellisessä osakilpailussa Saksassa. Espanjassa Nordgrenin tallikaverina tulee ajamaan kokenut Jan Kopecky.

– Skoda halusi tarjota minulle tarjota tälläistä mahdollisuutta. Toistaiseksi on vain tiedossa tämä ralli, Juuso Nordgren kommentoi tuoreeltaan Skodan kanssa tehtyä sopimusta UrheiluUutiset.comille.

Nordgren debytoi nelivetoisen ralliauton ratissa viime toukokuussa Riihimäen SM-rallissa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä ja debyytti toi heti komeasti yleiskilpailun kakkossijan. Toinen sija tuli myös Kouvolan SM-rallista kesäkuussa, kun taas heinäkuussa ajettu Autoglym Ralli päättyi ulosajoon. Suomen MM-rallissa mm. rengasrikot olivat rasitteena, mutta etenkin viimeisenä ajopäivänä Nordgren nakutti hyviä aikoja WRC2-luokassa.

Espanjan MM-ralli tulee siis olemaan Nordgrenille uran viides kilpailu nelivetoisella kalustolla. Tavoitteet ovatkin maltilliset.

– Ensimmäistä kertaa tehdastiimin autolla missään, niin pitää tosi ammattimaisesti suhtautua siihen ja ajaa fiksu kisaan omaan kokemukseen nähden. Tuskin kukaan mitään voittoa meiltä odottaa. Ajetaan fiksu kisa, Nordgren korostaa.

“R5:llä en ole ajanut aikaisemmin asfaltilla”

Viime vuonna Nordgren kilpaili Espanjan MM-rallissa Drive Dmack Cupissa Ford Fiesta R2T:llä. Kyseessä oli uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ulkomailla ajettu MM-ralli.

– Se oli aika surullinen reissu. Lähdettiin siihen kisaan ilman testejä. Oli ajovirheitä ja tekniikkamurheita. Sitten se kisa päättyi sunnuntaina ulosajoon. Perjantaina ehdittiin jo keskeyttääkin kerran, kun lähti pyörä jostain tuntemattomasta syystä irti, Nordgren muistelee.

Vaikka tuloksellisesti Espanjan MM-ralli ei vuosi sitten juuri hurraa-huutoja aiheuttanutkaan, niin nyt edessä olevaan haasteeseen se kokemus kuitenkaan antaa muilta osin hyvänkin pohjan.

– Aika seikkailuhan se oli, mutta jotain pientä kokemusta on kuitenkin tuosta rallista. Ja kisana on vähän jotain tietoa viime vuoden pohjalta, niin siinä mielessä se on helpompi lähteä kuin kokonaan uuteen kisaan ja uusiin olosuhteisiin. Tietysti R5:llä en ole ajanut aikaisemmin asfaltilla, Nordgren muistuttaa.

Espanjan MM-rallin starttiin on aikaa reilun kuukauden verran.

– Pohjatyöt pitää tehdä hyvin, tutustua viime vuoden videoiden ja nuottien perusteella erikoiskokeisiin. Fyysistä harjoittelua myös. Nuottia treenataan ahkerasti ja testiäkin päästään ajamaan, Nordgren kuvaili tulevaa neljän viikon ohjelmaansa ennen torstaina 5. lokakuuta käynnistyvää rallin MM-sarjan kauden 11. osakilpailua.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit