Nordgren tarjoili toistamiseen hyvät näytöt Skodan tehdastallille – “Se olisi hyvä paikka kasvaa kuljettajana”

30.10.2017 / 20:34
Juuso Nordgren kilpaili Walesin MM-rallissa Skodan tehdastallin väreissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Juuso Nordgren ei ihan täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa Walesin MM-rallissa ollutkaan, niin WRC2-luokan viides sija ja Skoda Motorsportin asettaman tavoitteen täydellinen toteuttaminen olivat kuitenkin asioita, jotka varmasti antoivat karkkilalaisen osaamisesta hyvät näytöt ensi kauden sopimusneuvotteluja ajatellen.

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa sijoittui Walesin MM-rallissa WRC2-luokassa viidenneksi. Eroa voittoon ajaneeseen tallikaveriin Pontus Tidemandiin nähden kertyi yli neljä minuuttia, mutta Nordgrenin kohdalla tämä ei niinkään ollut se tärkein asia mietittäväksi. Vasta toista MM-ralliaan Skodan tehdastallissa ajanut Nordgren kun oli saanut talliltaan ohjeet tuoda auto ehjänä maaliin ja kerätä kokemusta.

– Tavoitteessa pysyttiin ja tehtiin se mitä tiimi pyysi, eli sen suhteen kaikki pitäisi olla ok. Mutta kyllä vähän kaksijakoiset fiilikset siitä huolimatta, kun oli kuitenkin niin vaikea kisa ja ei pystynyt vauhtia nostamaan yhdessä yössä niin paljon kuin olisi halunnut. Kaikki kilometrit tuli kuitenkin kotiin, Nordgren kommentoi rallin jälkeen UrheiluUutiset.comille.

Ihan pelkkää perusvarmaa ajoa ajatuksella “auto ehjänä maaliin” ei Nordgrenin kilpailu suinkaan ollut. Perjantaina Nordgren ajoi Myherinin erikoiskokeella seitsemänneksi ja kuudenneksi nopeimmat ajat luokassaan. Sweet Lambin toinen ajokerta perjantaina puolestaan toi viikonlopun parhaan yksittäisen pätkäsijoituksen Nordgrenin ollessa toiseksi nopein. Lauantai-illan pimeydessä ja sumussa ajetuista erikoiskokeista ensimmäisellä Nordgren oli neljäs ja rallin kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle sunnuntaina syntyi hieno tulosrivi 4-6-5.

– On sekin tärkeää, vaikka maaliin pitää ajaa, että pystyy sitä vauhtia vähän väläyttämään. Lyhyemmillä pätkillä pystyi ajamaan hyviä pätkäaikoja. Pitkillä pätkillä se on vielä niin haastavaa, löytää se jokainen jarrutuspaikka ja saada se fiilis. Ei pystynyt ihan pitkillä pätkillä samaa pakettia pitämään kasassa mitä lyhyemmillä. Mieluummin sitten jarruttaa ennemmin liian aikaisin, kuin liian myöhään, Nordgren kuvailee.

 

 

“Lokakuusta toukokuuhun kahdeksan kuukauden kilpailutauko”

Nordgren ajoi lokakuussa Skodan tehdastallissa kaksi MM-rallia ja nyt tulleen Walesin viidennen sijan lisäksi CV:hen merkitään Espanjasta tullut WRC2-luokan neljäs sija. Nordgren on omat näyttönsä ratin takana nyt antanut ja seuraavaksi on sitten tshekkitallin johdon vuoro tehdä omat ratkaisunsa. Tuoreeltaan Walesin kisan jälkeen Nordgren ei osannut sanoa ensi vuoden tilanteestaan mitään.

– Minulle itsellenikin selviää aikaisintaan ehkä ensi viikolla jotain. Toivotaan, että jotain yhteistyötä olisi Skodan kanssa. Olisi tosi hyvä kasvualusta nuorelle kuskille. Siellä on kovat fyysiset vaatimukset, ajetaan paljon kilometrejä ja on sellainen kova peruskoulu MM-sarjaan. Se olisi hyvä paikka kasvaa kuljettajana, Nordgren sanoo.

Nordgrenin lähtökohdat kuluvaan kauteen eivät olleet helpot, sillä lokakuussa 2016 ajetun Espanjan MM-rallin jälkeen seuraava kilpailu oli vasta vuoden 2017 toukokuussa ajettu Riihimäen SM-ralli. Siellä Nordgren kilpaili ensimmäistä kertaa nelivetoisella R5-luokan autolla ja tulos oli heti loistava, kun maalissa Nordgren oli yleiskilpailun toinen. Riihimäen jälkeen Nordgren ajoi vielä Kouvolan SM-rallin, Autoglym Rallin, sekä Suomen MM-rallin ja tämän kvartetin jälkeen edessä oli hyppäys Skodan tehdastalliin.

Nordgren myöntää, että kauteen olisi pitänyt mahtua enemmänkin kilpailuja, se kun olisi helpottanut tekemistä niin kesän, kuin syksynkin ralleissa.

– Kyllä se vaikutti jonkun verran, että talvi oltiin ihan hiljaiseloa. Lokakuusta toukokuuhun siinä tuli kahdeksan kuukauden kilpailutauko, niin kyllähän ne rutiinit oli vähän hukassa. Aika pienellä testillä ja rutiinilla joutui menemään Jyväskyläänn ja sitten ne SM-rallit mitkä ajettiin. Onneksi ne meni edes sen verran hyvin, että nyt ollaan täällä. Toivotaan, että tässä on myös jotain jatkoa, Nordgren hymyili.

Mikäli Skodalta ei sopimusta ensi kaudeksi tule tai ajotehtäviä ei muuta kautta löydy, niin “oman tallin” meiningillä vuodesta 2018 on tulossa ajohommien osalta hiljainen.

– Jos täysin omalla budjetilla joudutaan ensi vuonna ajamaan, niin ei ajeta kyllä paljon mitään tai sitten ei ollenkaan. Tottakai tehdään kovasti töitä tämä loppuvuosi, että saataisiin ensi vuodeksi jotain hyvää aikaan, Nordgren taustoittaa.

Walesissa WRC2-luokassa nähtiin mukana neljä suomalaisparia. Tulosten valossa SM-kisaa ei saatu aikaan, mutta Nordgrenin mukaan mielenkiintoa sinivalkoisten kilpakumppaneiden tekemisiin löytyi viikonlopun aikana.

– Kyllä niitä tuli jonkun verran seurattua, mutta tuolla oli niin huonot kentät puhelimessa ja tiimiinkin oli vaikeaa pitää yhteyttä. Aina kun oli kenttää, niin muutaman kerran päivän aikana sitä vilkaisi. Onhan se hienoa nähdä, että suomalaiset tekee tuloa MM-sarjaan. Olen kaikkien suomalaisten puolesta tosi iloinen, mutta tottakai sitten kun taas kohdataan jatkossa kisoissa, niin ajetaan hampaat irvessä, Nordgren naurahti.

 

Selivaara logo 2017

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit