Nordgrenille neljän kilpailun ohjelma Gardemeisterin tiimin kalustolla – Päätavoite Suomen MM-rallissa

5.5.2017 / 18:05
Juuso Nordgren viime vuonna Suomen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren on tehnyt neljän kilpailun sopimuksen Toni Gardemeisterin pyörittämän TGS Worldwide -tiimin kanssa. Nordgrenin kesäkausi Skoda Fabia R5:llä käynnistyy Riihimäen SM-rallista parin viikon päästä ja huipentuu heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

20-vuotias ralliautoilija Juuso Nordgren on viettänyt kuluvan vuoden hiljaiseloa, mutta nyt viime vuonna Suomen MM-rallissa Tulevaisuuden Tähti -tittelillä kilpaillut karkkilalainen tekee jälleen toden teolla paluuta tositoimiin. Nordgren on kilpaillut edellisen kerran viime vuonna Espanjan MM-rallissa.

– Alkuvuosi on ollut todella stressaavaa, mutta nyt on helpottunut olo ja asiat lähtivät rullaamaan nopealla aikataululla. Toki kustannuspuoli on iso tälläkin kalenterilla ja töitä on vielä, jotta saadaan kaikki onnistumaan, Nordgren kommentoi TGS Worldwiden perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Nordgrenin ohjelma pitää sisällään Riihimäen ja Kouvolan SM-rallit, Autoglym-rallin Ellivuoressa heinäkuun puolivälissä, sekä pari viikkoa tämän jälkeen ajettavan Suomen MM-rallin. Vaikka kilpailuja ei tänä vuonna olekaan vielä yhtään takana, niin ajotehtäviä Nordgrenilla on riittänyt. Nelivetoisella kalustolla ajamista Nordgren kun on harjoitellut Mitsubishi Evo IX:lla ja osana harjoittelua on ollut myös nuotitus.

– Mitsulla olen ajanut talven aikana noin 600 kilometriä, mutta Skodalla en vielä kovin mairittelevasti. Ennen Riihimäkeä on tarkoitus ajaa vielä testiä 100 kilometriä, Nordgren taustoittaa.

TGS Worldwide -tiimin nelivetoisella Skoda Fabia R5:lla Kalle Rovanperä voitti Mikkelin SM-rallin helmikuussa ja Alex Forsström puolestaan kilpaili tiimin väreissä Mikkelin lisäksi myös Nilsiän SM-rallissa. Nordgrenilla on edessään uusi haaste, sillä aiemmin hän on kilpaillut etuvetoisella kalustolla.

– On siinä (siirtyminen etuvetoisesta nelivetoiseen) ollut omat haasteensa, mutta olen ollut niin innoissani siitä, että pääsee taas ajamaan. Toki ottaa aikansa ymmärtää lukkojen toimintaa ja kaikkea säätömahdollisuuksien määrää, Nordgren kuvailee.

Tiedotteen mukaan tuleva kolmen kilpailun ohjelma ennen Suomen MM-rallia on tarkoin mietitty, mutta tavoitteista ei vielä ääneen puhuta.

– En vielä sano mitään tavoitteista. Katsotaan, miten homma lähtee rokkaamaan. Toistaiseksi on mennyt ihan mukavasti, mutta kisa kertoo, missä oikeasti mennään, Nordgren muistuttaa.

Viime vuonna Nordgren sijoittui Suomen MM-rallissa junioreiden luokassa kolmanneksi. Uran ensimmäinen kilpailu ulkomailla, Espanjan MM-ralli, päättyi puolestaan keskeytykseen. Yksi ajatuksista tälle vuodelle oli, että Nordgren ajaisi koko junioreiden MM-sarjan, mutta:

– Kyllä se sarja oli meille ykkösvaihtoehto, jotta päästäisiin opettelemaan MM-ralleja tulevaisuutta varten. FIA:n päätöksellä sarjan kalenteri muuttui täksi kaudeksi ja mukaan tulivat saarikisat Korsika ja Sardinia, joten kustannukset nousivat vuoteen 2016 verrattuna sata tuhatta euroa kuljettajaa kohden, Nordgren harmittelee.

Juuso Nordgrenin kesäkausi 2017

Riihimäen SM-ralli 19.-20.5.
Kouvolan SM-ralli 9.-10.6.
Autoglym-ralli 14.-15.7.
Suomen MM-ralli 27.-30.7.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit