MOTORSPORT

Nyt oli maalikameralle käyttöä – voittomarginaali 0,003 sekuntia!

NASCAR-kauden toinen osakilpailu Atlantassa päättyi huimaan loppuratkaisuun.

Ruutulipulle Atlanta Motor Speedwaylla tultiin kolme rinnakkain. Pisimmän korren veti Trackhouse Racingin Daniel Suárez ennen Ryan Blaneyta. Kaksikon ero oli normaalin näkökyvyn ulottumattomissa, mutta pöytäkirjoihin eroksi saatiin 0,003 sekuntia.

Kolmanneksi tullut Kyle Busch jäi voittajasta jo huomattavasti selvemmin; eroa voittajaan oli 0,007 sekuntia.

Kun edellä mainitut kolme kuskia kaarsivat kahden viimeisen kurvin jälkeen maalisuoralle, Suárez oli ulkolinjalla, Busch keskellä ja Blaney sisimpänä. Suárezin linjavalinta oli onnistunein ja hän pystyi puristamaan uransa toiseen voittoon, mutta mitenkään ylivoimaisesti se ei todellakaan tullut.

Suárezin Chevrolet kärsi heti kilpailun toisella kierroksella sattuneessa joukkokolarissa pieniä vaurioita ja putosi kauas kärjestä. Hän nousi kuitenkin hiljalleen ja 12 kierrosta ennen maalia Suárez nousi kisan johtoon. Samalla liehuivat keltaiset liput kolarin takia ja homma vihellettiin poikki.

Uusintalähdön jälkeen puolustava mestari Blaney nappasi kärkipaikan ja piti sitä neljän kierroksen ajan, mutta Suárez ja Busch tulivat viimeisellä kierroksella imusta rinnalle ja ottivat ylimmän ja keskimmäisen kaistan. Blaney valitsi voittohevosekseen sisäradan, mutta tällä kertaa se jäi aavistuksen verran lyhyeksi.

– Se oli pirun tarkalla. Se oli todella hyvää kilvanajoa. Blaney, Busch sekä Austin Cindric tekivät hyvää työtä ja antoivat vauhtia. Takasuoralla Cindric ei enää työntänyt, koska hän tiesi, että olisin muuten mennyt hänen tallikaveristaan ohi. Iso kiitos tiimille, että he korjasivat auton alun kolarin jälkeen, Suárez totesi kisan jälkeen.

Toiseksi tullut Ryan Blaney ei ollut kauhean pettynyt marginaalisesta tappiostaan.

– Upea loppuratkaisu. Hienoa, että katsojat viihtyivät loppuun asti. Se oli hauskaa ja on aina mukavaa, kun pystymme tarjoamaan tuollaista; puhdasta kisaamista ja kolme rinnakkain ruutulipulle. Olen iloinen Danielin puolesta. Enkä voi valittaa; olen voittanut heidät yhtä pienellä marginaalilla, joten nyt näin päin.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com