Nyt se on varmaa, Jyväskylä jatkaa rallin MM-sarjassa myös tulevina vuosina

16.7.2023 / 11:14
Suomen MM-ralli jatkaa Jyväskylässä myös tulevina vuosina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Spekulaatiot Suomen ja Jyväskylän MM-rallin tulevaisuudesta voidaan lopettaa. Legendaarinen Keski-Suomen sorasirkus nähdään mukana rallin MM-sarjassa myös tulevina vuosina.

Aiemmin kesäkuussa Jyväskylän kaupunki julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi Suomen MM-rallia järjestävän AKK:n ja Jyväskylän kaupungin välisen sopimuksen MM-rallin järjestämisestä Jyväskylässä vuosina 2024-2026. AKK:n ja rallin MM-sarjan välinen sopimus kilpailun järjestämisestä Suomessa päättyy kuitenkin tähän vuoteen, eikä jatkosopimuksesta ole vielä virallisesti tiedotettu.

Suomen MM-rallin jatkolla on spekuloitu varsin paljon mediassa ja sosiaalisen median keskusteluissa viime viikkoina, mutta nyt nuo spekulaatiot voidaan lopettaa. Suomen MM-ralli jatkaa Jyväskylässä myös tulevina vuosina, mistä todisteena toimii Keski-Suomen ja Jyväskylän virallisen matkailusivun Visit Jyväskylän julkaisema ohjelma ralliviikon keskiviikon seremonialähdön ohjelmasta.

– Kello 19.00 jatkosopimusten allekirjoitus ja haastattelut, AKK Sports, Jyväskylän kaupunki, WRC ja Secto Rally Finland, ohjelma kertoo.

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kilpailukalenterista tiedetään varmuudella se, että voimassa olevien sopimusten myötä MM-sarjassa kilpaillaan ensi vuonna ainakin Monte Carlon, Ruotsin, Kroatian, Chilen, Portugalin, Kreikan, Latvian, sekä Kenian osakilpailut. AKK:n ja rallin MM-sarjan jatkosopimus Suomen MM-rallin järjestämisestä Jyväskylässä tulee mitä suuremmalla todennäköisyydellä olemaan kolmevuotinen, aivan kuten AKK:n ja Jyväskylän kaupungin sopimus on.

Suomen MM-rallin aattona, keskiviikkona 2. elokuuta, Lutakon satamassa järjestettävässä seremoniallisessa lähdössä esiintyvät kuljettajien ja kartanlukijoiden lisäksi myös Ilmavoimien Big Band, Stig, sekä lentoesityksen tarjoava taitolentoryhmä Midnight Hawks. Tapahtuma käynnistyy kello 18.30.

Erikoiskokeiden osalta Suomen MM-ralli Jyväskylässä käynnistyy torstaina 3. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 6. elokuuta. Sitä ennen MM-sarja vierailee ensi viikolla Virossa, missä ajetaan MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Suomen MM-rallin osallistujalista julkaistu – Mukana yhdeksän pääluokan autoa


Facebook kommentit