Ohjaustehostimen ongelmat Rovanperän ja Sunisen riesana – “Nousujohteinen päivä”

29.10.2017 / 11:31
Kalle Rovanperä lähdössä lauantain kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Walesin MM-rallissa perjantaina keskeyttämään joutunut Kalle Rovanperä pääsi mukaan kilpailuun lauantaina Ralli 2 -säännön turvin. Rovanperä pääsi ajamaan kokemuksen kannalta tärkeitä kilometrejä, mutta Fordin ohjaustehostimen ongelmat hieman varjostivat lauantain ajopäivää. Ohjaustehostimen ongelmista kärsi myös toinen Ford-kuljettaja, WRC2-luokan MM-hopeasta taisteleva Teemu Suninen.

Lauantain kuudella ensimmäisellä erikoiskokeella Kalle Rovanperä ajoi tasaisesti ek-sijoituksia WRC2-luokassa sijojen 11.-15. väliin.

– Nousujohteinen päivä. Ajat on parantunut ja fiilis Michelinin pyörään, sekä autoon on parantunut. Siinä on aikamoinen opetteleminen, kun nuo molemmat asiat lyödään yhteen. Paranee koko ajan, Rovanperä kommentoi lauantain huoltotauolla, kun Walesin MM-rallin toiseksi viimeisestä ajopäivästä oli ajamatta enää kaksi erikoiskoetta.

Perjantaina Rovanperän taival päättyi viidennellä erikoiskokeella Fordin jäähdyttimen hajottua ja ajamatta jäi päivän kaksi viimeistä erikoiskoetta. Rovanperän mukaan mitään sen suurempia palavereja ei ennen lauantain erikoiskokeita pidetty, ei tallin sisällä, eikä Rovanperän pään sisällä.

– Ei oikeastaan mitään kummempaa käyty läpi. Se oli ihan selvä homma, että pitää vaan ajaa kovempaa, Rovanperä korosti.

Rovanperälle nyt käynnissä oleva kilpailu on vasta toinen Ford Fiesta R5:llä. Tämä on tuonut omat haasteensa.

– Minun ajotyyli varsinkin liukkaalla on aina ollut sellainen tosi nätti, yritän ajaa mahdollisimman siististi. Mutta tällä autolla pitää “roiskia” menemään, niin eihän siitä oikein tule mitään jos yrität liian siististi ajaa. Yritystä vaan, niin koko ajan menee paremmin ja paremmin, Rovanperä valoi uskoa.

 

Selivaara logo 2017

 

“Ohjaustehostin hajosi ennen pätkää”

Lauantaina viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa oli lyhyt 1,80-kilometrinen yleisöerikoiskoe, missä Rovanperä hävisi luokan pohja-ajan tehneelle Pontus Tidemandille lähes 11 sekuntia.

– Ohjaustehostin hajosi ennen pätkää ja nyt meni sähköt sekaisin. Auto toimii juuri ja juuri, niin päästiin tänne huoltoon, Rovanperä kuvaili.

Tällä kertaa tuuriakin oli siis mukana, kun huoltotauko tuli juuri eteen tarvittavalla hetkellä. Mikäli kyseiset viat olivat iskeneet autoon aiemmin päivän aikana, niin myös toinen ajopäivä olisi mitä suuremmalla todennäköisyydellä jäänyt kesken.

– Ei olisi kyllä tarvinnut enää ajaa, jos olisi niin käynyt, Rovanperä myöntää.

M-Sportin varikolla mekaanikot tekivät huoltotauolla hyvää työtä ja saivat auton kuntoon sallitussa ajassa. Lauantain kaksi viimeistä erikoiskoetta ajettiin illan pimeydessä ja sumussa ja Rovanperä onnistui vaikeissa olosuhteissa loistavasti ajaen kolmanneksi ja kahdeksanneksi nopeimmat ek-sijoitukset.

Ohjaustehostimen ongelmasta lauantaina kärsi myös Teemu Suninen, joka Rovanperän tavoin kilpailee M-Sportin Fordilla. Sunisen riesana perjantaina oli rengasrikko, mutta jokelalainen lähti lauantaina raivoisaan takaa-ajoon ajaen heti ensimmäisellä erikoiskokeella luokan pohja-ajan. Ohjaustehostimen ongelmat kuitenkin vaikeuttivat ajamista myöhemmin päivän aikana, veivät aikaa ja lopulta matka päättyi heti huoltotauon jälkeiselle siirtymäosuudella ennen päivän toiseksi viimeistä erikoiskoetta.

– Jäätiin puolen kilometrin päähän huoltoalueelta. Ei haluttu riskeerata ja ajaa rikkinäisellä ohjauksella, pettynyt Suninen harmitteli.

 

Hyundai Wales 2017

 

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit