Öhman ukkomiehenä kauden avaukseen, sääennuste mietityttää – “Tulee olemaan iso haaste”

12.2.2019 / 15:57
Patric Öhman kilpailee SM-sarjassa Ford Fiesta R2 -autolla (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolassa. Go4Speed Motorsportin Patric Öhmanille kyseessä on kuitenkin kauden ensimmäinen kilpailu, kun tammikuinen Tunturiralli jäi väliin. Vantaalainen aloittaa nyt kolmannen kautensa SM3-luokassa.

Selvää on, että kun kauden avausosakilpailu Rovaniemellä jäi väliin, niin nyt edessä olevaa Kouvolan SM-rallia Patric Öhman on odottanut jo kuin pikkupoika joka lauantaista karkkipäivää.

– Kyllähän tässä innolla odotetaan Kouvolaa ja että pääsee taas ajamaan, se on selvä homma, Öhman sanoo.

Tunturirallissa Öhman ei kilpaillut siviilikiireiden takia ja niistä kiireistä voidaan mainita ainakin sen verran, että vasempaan käteen tuli tammikuussa hieman lisäpainoa sormuksen myötä. Perheenlisäyksen kohdalla sanotaan lähes poikkeuksetta, että rallikuljettajan vauhti hidastuu, mutta miten on sitten naimisiin menon suhteen?

– Ei se ainakaan hidasta. Toivottavasti menee toisinpäin, Öhman naurahtaa.

Tunturirallin ollessa käynnissä Öhman kuitenkin oli paikalla, huoltomiehen roolissa, kun tiimin kalusto oli vuokralla nuorella brittikuljettajalla.

– Yhtä kiireistä se homma ainakin tuntui olevan. Ihan mielenkiintoista ja kyllähän siinä jännitti, että miten kuljettaja pärjää. Tottakai sitä mieluummin olisi ollut itse ajamassa, mutta olihan se silti ihan kivaa vaihtelua. Viihdyin kyllä huoltojoukoissa.

Tunturirallissa SM3-luokassa kuljettajia oli mukana 11 ja Kouvolassa määrä tulee olemaan 15. Viime vuoden vastaavat lukemat olivat 13 ja 17, eli osallistujamäärän suhteen laskua vuoden takaiseen on tullut hieman. Öhmanin mukaan taso SM3-luokassa on kuitenkin edelleen kova.

– Ei luokan taso varmastikaan heikentynyt ole. Nuoria kavereita on mukana ja kovaa siellä pitää edelleen mennä jos meinaa pärjätä. Kovat kapinat on varmasti tulossa.

“Se on sitten herran hallussa”

Valmistautuminen tulevaan kilpailuun on sujunut tuttujen rutiinien merkeissä, tosin Öhmanin työkiireiden seurauksena etenkin testiajot jäivät varsin vähiin. Sen verran kuitenkin Ford Fiesta R2 -auto sai kyytiä, että Öhman sai ensimaistiaiset uudesta 15-tuumaisesta piikkipyörästä ja sen toimivuudesta. Kouvolan seudulle viikonlopuksi luvatut plussa-asteet eivät Öhmania juurikaan miellytä.

– Vähän kauhun sekaisin tuntein katsoin sääennustetta. Jos plussakeliä puskee, niin tiet menee ihan pomminvarmasti pöperölle ja kovallekin uralle. Se tulee olemaan iso haaste ja sitä kautta ehkä myös tylsä kilpailu. Toivottavasti ennusteet eivät tässä kohtaa pitäisi paikkansa, olisihan se mukavampi laskea kunnon talvikelillä hienoa reittiä tulemaan, Öhman korostaa.

– Se on vain pakko malttaa ja pysyä siinä urassa. Meinaan jos siitä lähtee, niin varsinkin tuolla 15-tuumaisella pyörällä se on sitten herran hallussa, että löytääkö takaisin tielle vai ei. Kaikillehan se toki on sama, Öhman lisää.

Huittisten SM-rallissa ulosajossa viime syksynä loukkaantunut Öhmanin luottokartturi Aki Sparre tekee paluun kabiiniin Joensuun SM-rallissa maaliskuussa. Kouvolassa Öhmanille nuotteja lukee Teemu Horkama ja kaksikko liikkuu perjantaina ja lauantaina reitillä numerolla 44.

– Yritetään ajaa hyvin ja ehjä kilpailu heti alusta lähtien ja saada pistetili auki mahdollisimman hyvillä pisteillä. Ensimmäinen lähtökohta tottakai on se, että yritetään parantaa viimevuotisia sijoituksia. Ja tottakai tavoite on saada Kouvolasta hyvät kilometrit, että oltaisiin sitä kautta valmiimpia sitten Joensuun osakilpailuun, Öhman suunnitteli.

Kouvolan SM-rallissa ajetaan perjantaina ja lauantaina seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 110,9 kilometriä. Kilpailu starttaa perjantai-iltana Kouvolan raviradalta ja maaliin Sokos Hotelli Vaakunan edustalle saavutaan lauantaina iltapäivällä.

– Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, että ollaan tänäkin vuonna mukana, Öhman päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit