Oliver Solbergilla häikäisevä nelivetodebyytti – “Uskomaton fiilis”

19.1.2019 / 17:30
Oliver Solberg vauhdissa Aluksne Rallissa Volkswagen Polo GTI R5:llä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Oliver Solbergin ensimmäinen ralli nelivetokalustolla päättyi lauantaina komeaan voittoon Latvian ja Viron rallisarjojen kauden avausosakilpailussa, Aluksne Rallissa.

Kaksi edellistä kautta Latvian rallisarjassa etuvetoisella Peugeot 208 R2 -autolla pikkuluokassa kilpailleen Oliver Solbergin, 17, suoritus oli mykistävä ja toi elävästi mieleen Kalle Rovanperän suoritukset Latviassa muutama vuosi sitten. Sen lisäksi, että Solberg kilpaili nyt ensimmäistä kertaa nelivetoautolla, hän myös kilpaili ensimmäistä kertaa uudella Volkswagen Polo GTI R5 -autolla ja kaiken lisäksi vieressä istui uusi kartanlukija, britti Aaron Johnston.

Solberg, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika, jyräsi Aluksne Rallin yleiskilpailun voittoon lopulta 16,1 sekunnin marginaalilla. Kun kymmenestä erikoiskokeesta oli ajettu neljä, oli Solberg toisella sijalla, noin seitsemän sekuntia kärjestä jääneenä.

– Uskomaton fiilis voittaa ensimmäistä kertaa rallin yleiskilpailu ja kaiken lisäksi vielä meidän R5-debyytissä. Suuri kiitos niin Aaronille, kuin koko tiimille. Lisää on luvassa, Solberg hehkutti Twitter-tilillään välittömästi rallin päättymisen jälkeen.

Toiseksi sijoittui Valeriy Gorban, Latvian viime kauden rallimestari, joka kilpailee vanhemmalla Minin WRC-autolla. Gorban voitti Aluksne Rallin vuosi sitten, kun taas Solberg sijoittui vuosi sitten tässä kilpailussa LRC3-luokassa toiseksi.

 

 

 

 

Lue myös! Oliver Solberg hyppää isänsä Polo R5:n rattiin – Pääpaino tänä vuonna rallissa (2.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit