MOTORSPORT

Onko Hell viikonloppuna GRX Tanecon taivas? – “Tavoitteemme on sama kuin aiemminkin”

GRX Taneco -tiimin alkukausi on sujunut hyvin kilpailussa tehdastalleja vastaan. Niclas Grönholmin finaalipaikka Silverstonessa oli jo kauden toinen, kun osakilpailuja on takana yhteensä neljä. MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Hellissä, Norjassa.

Viime talvena suunniteltu Hyundai i20 Supercar -auto on tullut kilpailu kilpailulta paremmaksi ja sillä pystytäänkin kilpailemaan sijoituksista MM-sarjan parhaita autoja vastaan. Innokkaina vahvistamaan asemaansa kärkijoukossa, GRX Taneco -tiimin kuljettajat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ovat työskennelleet tiiviisti insinöörien kanssa parantaakseen auton säätöjä kaikille mahdollisille ratapinnoille ja kaikkiin keliolosuhteisiin sopivammiksi.

Timerzyanov on päässyt Norjassa finaaliin joka kerta vuodesta 2014 lähtien, jolloin MM-sarja alkoi. Venäläiskuljettaja on myös ajanut siellä kolme palkintopallisijoitusta EM-osakilpailuissa.

– Norjalaiset rakastavat rallicrossia ja Hellissä on aina ihan mieletön tunnelma. Tämä on yksi suosikkiosakilpailuistamme ja olenkin luottavainen kuskiemme kilpailukyvyn suhteen. Ero tehdastiimeihin ei ole suuren suuri, mutta niiden viimeisten sekunninkymmenysten puristaminen on rankkaa. Vielä on paiskittava töitä, jos haluamme edistyä edelleen. Tavoitteemme on sama kuin aiemminkin, eli molempien autojen saaminen semifinaaleihin. Suuntaamme Helliin hymyssä suin ja vakaana aikomuksenamme pärjätä hyvin, tiimipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Tunnen oloni aina vain rennommaksi i20 Supercar -autossamme. Edistymme jatkuvasti ja toivon, että saamme selvitettyä sen jujun, jonka avulla pääsemme lähemmäs kärkijoukkoa. Hellin radalla on nousuja ja laskuja. Siellä on mahtava ajaa, kun vain löytää itselleen hyvän rytmin. Se ei ole välttämättä suosikkiratani mutta uskon, että automme pärjää siellä hyvin, Grönholm ennakoi.

– Pidän tosi paljon tästä radasta ja olen aina ollut nopea Norjassa. Vuonna 2016 olin lähellä napata siellä ensimmäisen MM-osakilpailuvoittoni, mutta finaalissa sattui rengasrikko. Tunnen oloni varmaksi autossa ja olen valmis taistoon. Tiimi on työskennellyt kovasti tehden parannuksia autoihimme ja nyt mennään täysillä. Olen hyvin optimistinen, enkä malta odottaa pääseväni kisaamaan, Timerzyanov hehkuttaa.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti ja kuva: GRX Tanecon tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com