MOTORSPORT

Onko Hyundain vuoro juhlia MM-sarjassa: ”Tulemme haastamaan kaikki”

Rallin MM-sarjan avausosakilpailu Monte Carlo alkaa torstaina. Kun viimeisen neljän vuoden aikana palkintopöydän tyhjentänyt Volkswagen vetäytyi, on Hyundailla oivallinen mahdollisuus nousta ykköseksi.

Hyundai palasi WRC-tasolla 2014, jolloin tallissa ajoi nyt Toyotaa edustava Juho Hänninen. Viime kaudella Hyundai oli autonvalmistajien MM-sarjan kakkonen. Thierry Neuville oli kuljettajien sarjan toinen, Hayden Paddon neljäs ja Dani Sordo viides.

Kolmessa vuodessa Hyundai on käyttänyt kahta erilaista WRC-mallia. Edellinen i20 WRC jäi vain yhden kauden ikäiseksi. Nyt uudet WRC-säännöt tuovat viivalle entistä tehokkaammat ja näyttävämmät autot. Hyundain 2-ovinen uutukainen kantaa mallinimeä i20 Coupe WRC.

– Odotan innolla uutta kautta. Kokemukseni Monte Carlosta ovat olleet vaihtelevia, mutta viime kaudella nousin palkintopallille siellä. Se on kiistatta mahtava tapahtuma, ja suuri show varsinkin katsojille. Strategiamme kisaa varten on vahva ja koko talli on siinä mukana, mikä tekee tästä hyvin mielenkiintoista. Uuden auton parempien tehojen myötä olemme varmoja, että tulemme haastamaan kaikki rallin kärkikamppailussa, Thierry Neuville sanoo Hyundain tiedotteessa.

Hyundai saavutti avausvoittonsa (Neuville, Saksa 2014) heti avauskaudellaan. Viime kausi kuitenkin nosti merkin lopullisesti aivan huipputasolle. Tietä toki silotti hieman se, että Citroen ei viime kaudella ajanut kuin valikoiduissa MM-ralleissa. Aiemmin ranskalaismerkki kuitenkin oli Hyundain edellä.

– Tuntuu mahtavalta olla mukana ja odotamme malttamattomina, että saamme viedä Hyundai i20 Coupe WRC -auton ensi kertaa tositoimiin. Olemme koonneet yhteen kaiken kolmen ensimmäisen WRC-kautemme aikana kertyneen kokemuksen ja toivomme, että uuden auton myötä pystymme taistelemaan mestaruudesta. Viime vuoden huhtikuusta alkaen olemme ajaneet yhteensä 6000 km testejä eri paikoissa ympäri Eurooppaa, lisäksi viimeisimmät testit suoritettiin nimenomaan Monte Carloa silmällä pitäen, tallipäällikkö Michel Nandan sanoo.

Hyundai lukitsi kuskinsa jo hyvissä ajoin viime kaudella, eikä ainakaan julkisuudessa olleiden kommenttien mukaan ollut edes kiinnostunut VW:ltä työttömäksi jääneistä Sebastien Ogierista, Jari-Matti Latvalasta ja Andreas Mikkelsenistä.

– Meillä on kolme hyvin tasapainoista autokuntaa, joista jokaisen päämääränä on ajaa historiamme menestyksekkäin kausi. Monte Carlo on ensimmäinen tiukka koetus kovia kilpailijoita vastaan, mutta itseluottamusta riittää ja tulemme tekemään kaikkemme voittaaksemme mestaruuden, Nandan korostaa.

Monte Carlon MM-ralli alkaa torstai-iltana ja jatkuu sunnuntaihin.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Suomalaiskuskien Top 5 Montessa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com