MOTORSPORT

Onko tässä vuoden kaunein kilpa-auto?

Vaikka uudistettu Aston Martin Vantage GT3 Evo teki kisadebyyttinsä jo muutama viikko sitten Daytonan 24 tunnin kisassa, auto esiteltiin virallisesti vasta muutama päivä sitten.

Poistuva Vantage GT3 oli valtavan menestynyt. Autolla saavutettiin vuonna 2018 tapahtuneen ensiesiintymisensä jälkeen peräti 52 luokkavoittoa, mukaan lukien Le Mans 24h, Daytona ja Spa. Koska Balance of Performance -säännöt yleensä neutraloivat nopeusedut GT3-luokassa, Aston keskittyi parantamaan auton ajettavuutta ja johdonmukaisuutta, eikä niinkään puhdasta suorituskykyä.

Tätä linjaa jatkaa uusi Vantage GT3, joka yhdistää maantieauton suunnittelusta tuttuja elementtejä aiempaa vakaammaksi aeropaketiksi. Kori on uutta keulasta perään ja siinä on lyhyempi etuspoileri, joka vähentää nousuherkkyyttä ja parantaa peräpään vakautta.

Etukaarien yläpuolella olevat säleiköt keventävät korkeapaineista ilmaa ja lisäävät downforcea, jota tasapainottavat takadiffuusori, takaspoileri sekä päällekkäiset takakaaren tuuletusaukot; samanlaiset nähtiin Toyotan WRC-autossa muutamia vuosia takaperin.

Vantagen suurempi etusäleikkö puolestaan ​​ohjaa ylimääräistä jäähdytysilmaa jarruihin ja koko etukate on valmistettu hiilikuidusta. Uuden muotoilun myötä myös jousitus on päivittynyt mahdollistaen aiempaa vakaamman ajettavuuden etenkin voimakkaissa jarrutuksissa.

Vantage GT3:n myllynä on 4-litrainen kaksoisturboahdettu V8, joka on peräisin Mercedes-AMG:stä. Pannu tuottaa perussäädöissään 536 hevosvoimaa ja 700 Newtonia vääntöä. Se on 120 pollea ja 100 Nm vähemmän kuin vastaavassa katuautossa, mutta tämä johtuu BoP-säännöistä. Vastaavasti kilpa-auto painaa 1265 kiloa, joka on reilut 340 kiloa vähemmän kuin katuauto.

Aston Martin ennustaa, että jopa 30 Vantage GT3:a kilpailee aktiivisesti tämän vuoden loppuun mennessä. Ennen virallista julkistamista auto nähtiin viime kuussa Daytonan 24 tunnin kisassa keräämässä tietoa uudesta paketista. Aika näyttää, pystyykö se jäljittelemään edeltäjänsä menestystä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com