MOTORSPORT

Östberg kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Uudessa-Seelannissa – “Maailmankuulut tiet”

Samaan aikaan, kun Mads Östberg odottaa seuraavaa mahdollisuuttaan rallin MM-sarjassa, osallistuu norjalainen tulevana viikonloppuna Uudessa-Seelannissa ajettavaan Otago Classic Ralliin.

Otago Classic Ralli on Uuden-Seelannin rallisarjan kauden avausosakilpailun yhteydessä 14.-15. huhtikuuta ajettava perinteikäs Historic-ralli, johon Mads Östberg, 30, osallistuu legendaarisella Ford Escort RS1800 -autolla. Östbergin kartanlukijana toimii belgialainen Stephane Prevot, 49, joka juhli tämän rallin voittoa kahtena edellisenä vuonna yhdessä Markko Märtinin kanssa.

– Aivan kuten moni eurooppalainen kuljettaja, niin myös minä olen kuullut paljon hyvää tästä kilpailusta ja odotan innolla sitä, että pääsen kilpailemaan ensimmäistä kertaa tässä rallissa. Uuden-Seelannin tien ovat maailmankuulut ja olen kuullut, että tässä rallissa on mukana niistä parhaimpia, Östberg hehkuttaa kilpailun tiedotteessa.

Vaikka Östberg onkin urallaan osallistunut 112 MM-ralliin vuosina 2006-2018 sijoittuen kuljettajien MM-pisteissä kaksi kertaa neljänneksi (2012 ja 2015), niin Uudessa-Seelannissa norjalainen ei ole koskaan aiemmin kilpaillut. 174 MM-ralliin osallistunut Prevot on rallin MM-sarjan eniten osakilpailuihin osallistunut kartanlukija, joka ei ole koskaan päässyt juhlimaan osakilpailuvoittoa. Prevot on lukenut nuotteja MM-ralleissa muun muassa Bruno Thirylle, Francois Duvalille, Stephane Sarrazinille, Chris Atkinsonille, sekä Stephane Lefebvrelle.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Madsin mukaan tähän kilpailuun. Mads liittyy samalla siihen pitkälle listalle kansainvälisiä rallitähtiä, joita on kilpaillut Otago Classic Rallissa vuodesta 2002 lähtien, kilpailun puheenjohtaja Roger Oakley sanoo.

Mukana tämänvuotisessa Otago Classic Rallissa nähdään myös isäntämaan ralliylpeys Hayden Paddon yhdessä John Kennardin kanssa. Kaksikko kilpailee Paddonin nimikkotiimin Hyundai i20 AP4+ -autolla. Suomalaisista Otago Classic Rallissa voittoa on juhlinut Pasi Hagström vuosina 2004, 2006, sekä 2008.

Östberg on osallistunut tänä vuonna vain yhteen MM-ralliin, kun hän ajoi Citroenin tehdastallin kalustolla Ruotsissa helmikuussa kuudenneksi.

– En odottanut pystyväni taistelemaan täällä aivan kärkisijoituksista, koska testikilometrit jäivät ennen kilpailua sen verran vähiin. Toivon, että talli olisi tyytyväinen siihen mitä saimme täällä aikaa. Tiedän, että jos saisin ajaa tätä autoa enemmän, niin pystyisin olemaan vieläkin kilpailukykyisempi. Toivottavasti mahdollisuus siihen tulee vielä, Östberg kommentoi Ruotsin MM-rallin jälkeen Citroenin tiedotteessa pari kuukautta sitten.

Östbergin tallista löytyy edelleen Ford Fiesta WRC -auto, jolla hän ajoi viime vuonna kahdeksan MM-rallia. Tammi-helmikuussa Östberg ajoi kyseisellä autolla kaksi Norjan rallisarjan osakilpailua ja Ruotsin MM-rallissa se oli Henning Solbergin käytössä. Östberg on sanonut, että autossa on M-Sportilta saadut viimeisimmät päivitykset, joten se on spekseiltään vuoden 2018 WRC-auto. Östberg pitää autoa varavaihtoehtona rallin MM-sarjaan osallistumiselle tänä vuonna mikäli Citroenilta tai muista talleista ei lisätöitä ilmaannu.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Argentiinassa. Citroen-tallia tuossa kilpailussa edustavat Kris Meeke, Craig Breen, sekä Khalid Al-Qassimi. Östbergin seuraava mahdollisuus kilpailla rallin MM-sarjassa onkin toukokuussa ajettava Portugalin MM-ralli, missä Östberg ajoi uransa toistaiseksi ainoan MM-osakilpailuvoiton vuonna 2012.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com