MOTORSPORT

Östberg yllättää, WRC-kalustolla Norjan sarjan osakilpailuun – “Olen jo pitkään haaveillut tästä”

Mads Östberg tarjoilee norjalaisille rallin ystäville ennen aikaisen joulun, kun hän osallistuu Norjan mestaruussarjan kauden päätösosakilpailuun Hedemarken Ralliin vuoden 2017 sääntöjen mukaisella Ford Fiesta WRC -autolla. Östbergin perheen pyörittämä Adapta Motorsport tuo kilpailuun myös kaksi Ford Fiesta R5 -autoa.

Vuosina 2012 ja 2015 rallin MM-sarjassa neljänneksi sijoittunut Mads Östberg on tällä kaudella ajanut jo neljä Norjan mestaruussarjan osakilpailua, mutta joka kerta alla on ollut Ford Fiesta R5. Nyt Östberg lähtee Norjan sarjan kauden päätösosakilpailuun, Hamarissa lähellä Lillehammeria ajettavaan Hedemarken Ralliin, vuoden 2017 sääntöjen mukaisella Ford Fiesta WRC -autolla.

Voidaan sanoa, että kyseessä on tämän hetken paras ralliauto maailmassa, johtaahan M-Sport 11 ajetun osakilpailun jälkeen rallin MM-sarjassa valmistajien pisteissä varsin ylivoimaisesti ja myös Östbergin nyt käytössä oleva kalusto on tottakai M-Sportin rakentama. Östberg on kilpaillut kyseisellä kalustolla tällä kaudella Ruotsin, Argentiinan, Portugalin, Italian, Puolan ja Suomen MM-ralleissa, joista parhaina sijoituksina Italian ja Puolan seitsemännet sijat.

– Olen jo pitkään haaveillut tästä, että saisin ajaa norjalaisen yleisön edessä uudella WRC-autolla. Odotan innolla, että pääsen esittelemään autoa ja sen ominaisuuksia samalla, kun kilpailu on minulle myös treeniä valmistautuessani Espanjan MM-ralliin, mikä on yksi tärkeimmistä kisoista minulle tällä kaudella, Östberg sanoo Facebook-sivullaan.

Hedemarken Ralli ajetaan lauantaina 23. syyskuuta. Kyseessä on Norjan mestaruussarjan seitsemäs ja siis kauden viimeinen osakilpailu. Adapta Motorsport lähtee kisaan kolmella autolla, kun Ford Fiesta R5 -autoja kuskaavat Eyvind Brynildsen, sekä Tore Frank Larsen. Skoda Fabia R5:llä puolestaan kilpailee Ole Christian Veiby ja mukana nähdään myös Marius Aasen, Ford Fiesta R5:llä.

Tulevana viikonloppuna Mads Östberg kilpailee Skandinaavian Porsche Carrera Cupin finaaliosakilpailussa Mantorp Parkin radalla Ruotsissa.

– Se on minulle debyytti rata-autoilijana, joten olen todella innoissani tästäkin mahdollisuudesta. Se on myös samalla hyvää asfalttitreeniä ja valmistautumista Espanjan MM-rallia varten, Östberg nostaa myös tästä kokemuksesta esiin sen hyödyn MM-ralleja ajatellen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com