Osuma sillankaiteeseen tuhosi Latvalan haaveet onnistuneesta finaaliviikonlopusta – Video!

18.11.2016 / 10:07

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan mollivoittoinen rallivuosi 2016 sai jatkoa Australiassa ajettavan kauden viimeisen osakilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella, kun suomalaiskuljettajan ohjastama Volkswagen lipsahti oikealle kääntyvässä mutkassa sillankaiteeseen sillä seurauksella, että takajousitus särkyi. Yötauolle Latvala saapuu kaukana yleiskilpailun kärkikymmeniköstä.

Australian MM-ralli päättää niin rallin MM-kauden 2016, kuin myös Volkswagenin taipaleen sarjassa, ilmoittihan talli marraskuun alkupuolella vetäytymisestään kuluvan kauden jälkeen. Jari-Matti Latvala lähti hakemaan Australiasta samalla hyvää tulosta heikosti sujuneen vuoden päätteeksi, kuin myös jättämään jäähyväisiä hyvän tuloksen myötä neljä vuotta kestäneelle yhteistyölleen saksalaistallin kanssa. Tämä suunnitelma romuttui kuitenkin vain muutaman ek-kilometrin jälkeen.

– Jousitus hajosi. Oma virheeni. Ajoin hieman leveäksi oikealle kääntyvässä mutkassa ja osuttiin sillankaiteeseen, Latvala kommentoi 7,88 kilometriä pitkän avauserikoiskokeen maalissa.

Videon Latvalan ajovirheestä voit katsoa yläpuolelta. Osuma sillankaiteeseen heti videon alussa. Latvala hävisi lyhyellä erikoiskokeella pohja-ajan ajaneelle tallikaverilleen Andreas Mikkelsenille hieman alle puoli minuuttia, mutta suurimmat ongelmat olivat vasta tulossa.

“Nyt vaan pitää selviytyä huoltoon”

Koska huoltotauko oli edessä vasta viidennen erikoiskokeen jälkeen, niin Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila joutuivat siirtymäosuudella huoltotöihin. Kaksikko teki sen mitä osaamisellaan ja autossa mukana olevilla työkaluilla pystyi, sai autoa hieman parsittua kasaan, mutta aikaa kului sen verran paljon, että kuuden minuutin myöhästyminen seuraavan erikoiskokeen startista toi aikasakkoa minuutin verran. Kolmannen erikoiskokeen lähdöstä Latvala myöhästyi kolme minuuttia ja tämä toi taas aikasakkoa, nyt puoli minuuttia.

– Onnistuin hieman korjaamaan autoa, mutta jos yritän ajaa kovempaa pätkällä, niin riski on, että koko vasen takapyörä lähtee irti, Latvala kommentoi kolmannen erikoiskokeen maalissa.

Neljän erikoiskokeen jälkeen Latvalan sijoitus oli yleiskilpailussa 39. ja aikaeroa kärkeen oli kertynyt jo yli seitsemän ja puoli minuuttia.

– Edellisellä siirtymällä meillä oli enemmän aikaa tehdä korjaustöitä. Pätkällä pitää tosin edelleen olla varovainen, ettei se (takarengas, jousitus) petä lopullisesti. Nyt vaan pitää selviytyä huoltoon ja jatkaa siitä eteenpäin. Olen yllättynyt siitä miten olemme onnistuneet pitämään sen kasassa, Latvala kommentoi neljännen erikoiskokeen jälkeen viitaten Volkswagenin “konttiosastoon”, joka oli osuman ja erikoiskokeiden röykytyksen jäljiltä varsin heikossa kunnossa.

Huoltotauon jälkeen kaksi kakkossijaa

Huollossa Volkswagenin tiimi teki hienoa työtä, sai Latvalan auton kuntoon ja suomalainen kiittikin tiimiään heti kahdella seuraavalla erikoiskokeella ajamalla kahdesti toiseksi nopeimmat ajat.

– Hyvä ajo. Tämä oli juuri sitä mitä sen olisi pitänyt olla heti ensimmäisellä ajokerralla, Latvala kommentoi.

Perjantain kahdella viimeisellä pitkällä erikoiskokeella Latvala ajoi ek-sijoitukset kahdeksan ja viisi. Kokonaistilanteessa Latvala on yleiskilpailussa yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen sijalla 16. Eroa kärkeen on kertynyt jo lähes kahdeksan minuuttia ja kärkikymmenikköönkin matkaa on lähes kuusi minuuttia.

Perjantaina ajetaan vielä kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta. Toinen ajopäivä Australiassa käynnistyy Suomen aikaa perjantai-iltana kello 23.28.

Lue myös! Ei voi olla totta! Ajovirhe rikkoi Latvalan auton jousituksen avaus-ek:lla (17.11.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video ja kuva etusivulla: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit