MOTORSPORT

Oudot rengasrikot maksoivat Huttuselle Euroopan mestaruuden – “Tottakai olen erittäin pettynyt”

Viime viikonloppuna Latviassa ajettu rallin EM-sarjan päätösosakilpailu sujui Junior U27 -luokassa suomalaiskomennossa rallin puoliväliin asti. Opel-kuljettaja Jari Huttunen johti luokkaansa 25 sekunnin erolla ja oli matkalla kohti Euroopan mestaruutta, kunnes kahdeksannella erikoiskokeella kohtalo puuttui peliin ja autosta hajosi kaksi rengasta.

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon mestaruustaistelu vaihtui läpiajoralliksi, sillä suomalaisparin autossa oli mukana vain yksi vararengas, joten he sinnittelivät kaksi seuraavaa erikoiskoetta yhdellä tyhjällä renkaalla. Rengasrumbassa aikaa tuhraantui niin paljon, että kilpailun maalissa he olivat neljänsiä ja kuittasivat EM-hopeaa. Himmeämpi mitali ei maalissa kultaa jahdannutta Huttusta tyydyttänyt.

– Tottakai olen erittäin pettynyt, mutta tämä on rallia. Yhtään en osaa sanoa minkä takia renkaat hajosivat, sillä auto ei missään vaiheessa pätkällä käynyt tien ulkopuolella, eikä meidän numerollamme tiessä ollut vielä pahoja uriakaan, Huttunen kertaa viikonlopun tapahtumia.

Latvian EM-rallissa luokkavoittoon ajoi Huttusen tallikaveri, brittikuljettaja Chris Ingram, joka nappasi samalla myös Junior U27 -luokan Euroopan mestaruuden. Luokan kolmanneksi loppupisteissä sijoittui tshekki Filip Mares. Huttunen osoitti Latviassa jälleen kerran nopeutensa. Hän kellotti luokassaan eniten pohja-aikoja ja hallitsi kisaa sateiden liukastamilla erikoiskokeilla ilman suuria riskejä.

– Sehän tässä tietysti vielä harmittaa, että saimme nykäistyä tuon miltei puolen minuutin kaulan ilman hulluttelua. Vauhtia olisi ollut varaa kiristääkin tarvittaessa, Huttunen sanoo.

Opelin tehdastallissa vietetyn kauden jälkeen Huttusen ja Linnakedon ura jatkuu Hyundai Motorsportin riveissä. Ensimmäisen kerran kaksikko nähdään uuden työnantajan väreissä lokakuun lopulla ajettavassa Walesin MM-rallissa.

EM-sarjan Juniorit U27 loppupisteet 2017

1) Chris Ingram 139
2) Jari Huttunen 122
3) Filip Mares 118
4) Aleks Zawada 108
5) Karel Kupec 64
6) Bugra Banaz 55

Huttusen luokkasijoitukset EM-sarjassa 2017

Portugali – keskeytys
Espanja – 2.
Puola – 1.
Tshekki – keskeytys
Italia – 2.
Latvia – 4.

Lue myös! Video! EM-hopeaa saavuttaneelta Huttuselta osoitus hienosta urheiluhengestä rallin jälkeen (9.10.2017)

Teksti: Jari Huttunen Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com