Päättyykö Olli Pollarin vaikea kausi SM-pronssijuhliin? – “Tarvitaan sitä huippusuoritusta”

28.9.2017 / 22:16

[ A- ] / [ A+ ]

Alavutelaisen Olli Pollarin kausi rallin SM-sarjassa on ollut ailahteleva, eikä mies pohjalaiseen tapaan lähde itseään kehumaan. Huomionarvoista kuitenkin on, että vastapainoksi Pollarin kokemille alisuorituksille on kertynyt myös onnistumisia.

Näiden onnistumisten turvin Olli Pollari lähteekin Lempäälässä ajettavaan rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun taistelemaan SM3-luokassa pronssisesta SM-mitalista.

– Tulee olemaan kovaa vääntöä ja jännäksi tämä nyt menee. Tarvitaan sitä huippusuoritusta, että tavoitteeksi asetettu mitalisija SM-sarjasta saavutetaan. Varmistelemaan en lähde ja lyhyellä kaavalla ajatellen on yksinkertaisinta pitää muut takanaan. Siinä ei tarvitse laskea mitaliin vaadittavia pisteitä, toteaa Pollari taktiikastaan.

Lempäälän seudun tiet eivät ole Pollarille täysin vieraat ja vuosi takaperin hän tutustui nuotin teon saloihin SM Pirelli Rallissa.

– Yhtä räpellystä se taisi olla, mutta luokkavoiton arvoisesti siitä selvittiin. Huimia teitähän nämä on ja tuntuu, että yhteen mutkaan on mahtunut vähintään kaksi nyppyä tai jotain muuta erikoista. Ja se Savon legendaarinen pätkä, siinä on rallitietä kerrakseen. Sitä odotan kunnioituksella ja pohdin jo nyt, miten sinne saisi optimaalisen nuotin tehtyä.

SM3-luokassa Pollari jakaa tällä hetkellä kolmannen sijan tasapistein Jussi Lindbergin kanssa. Pollari ei pidä yksistään Lindbergiä haastajana, vaan tunnustaa kuinka hänen selkänahkaan voidaan ajaa jäljet monen eri kuljettajan toimesta. Pollari lupaa tämän johdosta lähteä reitille täydellä rähinällä.

– Kovia ukkoja koko porukka, joten laitetaan se kuuluisa “maitti” päälle heti alusta alkaen, Pollari päättää.

Teksti ja kuva: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus


Facebook kommentit