Paddonilla sama ongelma kuin suomalaiskuljettajilla: “Meillä ei ajeta asfalttikisoja”

7.4.2017 / 10:32
Hayden Paddon kilpaili viime viikonloppuna Italian Sanremossa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Parin viikon päästä 30 vuotta täyttävä uusiseelantilaiskuljettaja Hayden Paddon haki viime viikolla asfalttituntumaa Korsikan MM-rallia silmällä pitäen Italian mestaruussarjan osakilpailusta, legendaarisesta Sanremo-rallista. Neljättä kauttaan Hyundain tehdastiimissä MM-sarjaa kiertävän ja uraa MM-tasolla rakentavan Paddonin ongelma on varsinkin suomalaiskuljettajille varsin tuttu.

– Yritän koko ajan saada enemmän ja enemmän ajokokemusta asfalttikisoista. Kotimaassani (Uusi-Seelanti) meillä ei ajeta asfalttikisoja. Olen urallani ajanut tähän mennessä vain sellaiset 15 kisaa asfaltilla, Paddon kommentoi syitä siihen miksi hän ajoi viikkoa ennen Korsikan MM-rallia Sanremo-rallissa.

Paddon rakensi uraansa Uudessa-Seelannissa vuosina 2002-2009 ennen kuin kilpailukalenteriin alkoi tulla enemmän kisoja myös ulkomailta. Sanremo-rallissa viikko sitten Paddon sijoittui yleiskilpailussa toiseksi.

– Fiilis viime viikkoisen asfalttikokemuksen jälkeen on nyt hyvä. Tunnen, että sain tehtyä parannuksia omaan asfalttiajooni, Paddon iloitsee.

Torstaina ajetulla Korsikan testierikoiskokeella Paddon oli hyvässä vauhdissa ollen toiseksi nopein. Aikaeroa nopeimman ajan tehneeseen Sebastien Ogieriin nähden kertyi vain 0,6 sekuntia. Sanremossa Paddon kilpaili R5-luokan Hyundailla ja nyt alla oli taas tutumpi menopeli, vuoden 2017 sääntöjen mukainen Hyundain WRC-auto.

– Tehoero näissä autoissa on valtava ja kyllähän se näkyi “shakedownissa”, roikuttiin lähinnä mukana, Paddon kuvailee.

Viime vuonna Paddon ajoi Korsikassa kuudenneksi ja vuotta aiemmin sijoitus oli viides. Urallaan yhden MM-osakilpailuvoiton ja yhteensä neljä palkintosijoitusta MM-sarjassa saavuttaneen Paddonin paras sijoitus MM-sarjan asfalttiosakilpailuista on viime vuonna Espanjasta tullut neljäs sija. Tosin pitää muistaa, että Espanjassa ajetaan myös soralla, joten Korsikan tyylisestä ns. puhtaasta asfalttirallista ei ole kyse.

– Mitä enemmän saan kokemusta asfalttikisoista, niin sitä enemmän saan oppia niistä ja sitä kautta parempaa fiilistä asfaltilla ajamiseen. Ja toivottavasti tulevaisuudessa pystyn taistelemaan palkintosijoituksista myös MM-asfalttiralleissa, Paddon toivoo, mutta myöntää samaan hengenvetoon, että Korsikalla tänä viikonloppuna sen aika ei ole vielä.

– En ole asfaltilla tarpeeksi nopea vielä. Jos pystymme taistelemaan pääsystä viiden parhaan joukkoon, niin siihen olisin tyytyväinen. Mutta meidän pitää myös ajatella tiimin tilannetta ja varmistaa se, että pystymme ajamaan tiimille tärkeitä MM-pisteitä, Paddon muistuttaa.

Korsikan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyi perjantai-aamuna kello 10.18.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Paddonin kommentit: Korsikan MM-rallin lehdistötilaisuus torstaina 6.4.


Facebook kommentit