Paddonin kartanlukija ei jatka tehtävässään Suomen MM-rallin jälkeen – “Todellinen rallin legenda”

14.3.2017 / 10:56
Paddon ja Kennard juhlivat viime vuonna MM-rallin voittoa Argentiinassa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuodesta 2006 lähtien Hayden Paddonin kartanlukijana toiminut John Kennard ei jatka tehtävässään heinäkuussa ajettavan Suomen MM-rallin jälkeen. Paddon ja Kennard tiedottivat asiasta sosiaalisen median välityksellä maanantaina.

Voidaan sanoa, että neljällä eri vuosikymmenellä kartanlukijana toimineella 58-vuotiaalla John Kennardilla tämän päätöksen myötä ympyrä sulkeutuu, olihan uusiseelantilaisen uran ensimmäinen ralli vuoden 1985 Jyväskylän Suurajot, kun hän luki tuolloin nuotteja Brent Rawstronille. Kilpailu Toyota Starletilla 32 vuotta sitten päättyi yleiskilpailun 44. sijaan.

– Päätös on nyt tehty ja 12 upean vuoden jälkeen lopetan Hayden Paddonin kartanlukijana Suomen MM-rallin jälkeen. Kyseessä on sama MM-ralli joka aikoinaan oli myös urani ensimmäinen ralli kartanlukijana. Tämä on surullinen päivä, mutta joskushan tämän piti tulla eteen, Kennard tviittasi.

Paddonin ja Kennardin yhteistyö käynnistyi vuonna 2006 ja ensimmäisen kerran kaksikko nähtiin MM-sarjassa vuonna 2007, kun he osallistuivat Uuden-Seelannin MM-ralliin N-ryhmän Mitsubishilla. Vuodesta 2014 lähtien Paddon ja Kennard ovat edustaneet Hyundai Motorsportia ja uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa MM-voitto tuli viime vuonna Argentiinasta. Yhteensä Kennard on osallistunut urallaan tähän mennessä 71 MM-ralliin.

– 12 vuoden yhteistyön jälkeen erittäin vaikea päätös on nyt tehty ja John siirtyy sivuun kartanlukijani tehtävistä Suomen MM-rallin jälkeen. Olemme aina tienneet, että se muutos tulisi jossain vaiheessa. John on omistanut koko elämänsä rallille ja kaikki mitä hän on saavuttanut eri tasoilla, ansaitsee suuren kunnioituksen. Hän on todellinen rallin legenda, Paddon hehkuttaa tviitissään.

Kennard on naimisissa suomalaisen Satu Lappalaisen kanssa ja heillä on Vicarage Lane -viinitarha Uudessa-Seelannissa. Vuonna 1998 Kennard toimi Juha Kankaan kartanlukijana Iso-Britannian MM-rallissa. Vaikka kilpailut Paddonin kartanlukijana tulevana kesänä päättyvätkin ja samalla päättyy todennäköisesti myös aktiiviura kartanlukijana, niin lajin parissa Kennard aikoo toimia jatkossakin.

– Aion silti edelleen pysyä mukana kuvioissa ja auttaa sen tavoitteen saavuttamiseksi jonka eteen olemme tehneet töitä niin pitkään, tuoda rallin maailmanmestaruus Uuteen-Seelantiin, Kennard vakuuttaa.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit