MOTORSPORT

Päiväunet siivitti Haapalaisen hurjaan iskuun Ruovedellä – “Vedin oikein reipasta vauhtia”

Päijät-Hämeen UA:ta edustava VW Kupla -kuljettaja Kari Haapalainen oli nopein sunnuntaina Ruovedellä ajetussa Historic Rallisprint -sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa. Haapalainen voitti toiseksi ajaneen Kiuruveden UA:n Niko Allisen puolella sekunnilla. Kolmanneksi ajoi pieksämäkeläinen Vesa Rissanen, joka hävisi voittajalle sekunnin.

Pohjois-Hämeen UA:n isännöimän Ruoveden rallisprintin parikilometrisellä radalla Kari Haapalainen paransi huimat kuutisen sekuntia toisella ajokerrallaan.

– Ensimmäisellä kierroksella ajoin ihan vain varman päälle. Sitten otin pienet päivänokoset ja toisella kierroksella vedin sitten oikein reipasta vauhtia, paljasti Haapalainen kisan jälkeen.

– En kuitenkaan ottanut mitään älyttömiä riskejä, mutta sen verran kuitenkin, että yksi kunnon ’tilannekin’ tuli. Siitä selvittiin hyvän ohjaavan siiman ansiosta ja tuli hyvä aikakin lopulta. Rata oli oikein hyvä, ehkä kuitenkin nopeammille autoille tehty. Pinta pysyi hyvänä ainakin meidän luokkamme autoille, Haapalainen jatkoi.

Haapalainen oli viime viikonloppuna ajamassa Seinäjoella Historic-rallissa, minkä jälkeen vietti monta iltaa tallilla paikkaamassa vahinkoja.

– Kolmosella vedin ulos kovasta vauhdista. Onneksi ei pahemmin tekniikkaa hajonnut, mutta töitä riitti auton kuntoon laittamisessa. Nyt tuntuu hyvältä, kun kaikki täällä toimi.

Haapalainen taistelee Vesa Rissasen kanssa sarjan mestaruudesta. Kaksikolla on nyt ennen viimeistä osakisaa piste-eroa vain kolme pistettä. Haapalaisen ”huonoa tuuria” on se, että kauden kahden osakisan jälkeen hänen luokassaan ei ole ollut muita osanottajia, joten luokkavoitosta tulee joka kerta kaksi pistettä vähemmän kuin Rissasen voittaessa luokkansa.

– Vähän se tietty harmittaa. Olisi mukava, jos yleiskilpailustakin saisi pari pistettä, mikä tasoittaisi hieman osanottajamäärän vähyyttä, pohti Haapalainen.

Rissanen lähti Ruovedelle pistejohdossa ja se pitää edelleenkin. Luokkavoitto tuli, mutta aikaparannusta ei toisella kierroksella tullut kuin puolisen sekuntia.

– Pyörähdin. Taisi olla liikaa yritystä. Oli sateen takia hieman liukas paikka, tunnusti Rissanen.

Myös Rissanen kuvaili rataa hyväksi, oli hidasta ja tosi nopeaa osuutta. Rissanen harmitteli autonsa vaihdelaatikossa viitosvaihteen reistailevan, sitä olisi kuulemma tarvittu tällä kertaa.

Historic Rallisprint -sarjan päätöskilpailu ajetaan Kiteellä sunnuntaina lokakuun 8. päivänä. Tätä sarjaa ajaville tulee kiireinen viikonloppu, sillä Historic Rally Trophyn viimeinen osakisa ajetaan Naantalissa päivää aikaisemmin, lauantaina 7. lokakuuta. Yön aikana on siirryttävä toiselle puolelle Suomea, sillä Kiteen kilpailu alkaa kello 11.00. Tämä harmillinen ”päällekkäisyys” pääsi sattumaan, kun Rantarallin päivämäärä kalenterissa muutettiin myöhemmin.

Ruoveden varikolla sekä Rissanen, että Haapalainen olivat vielä epävarmoja, miten ratkaisevat logistiset ongelmat tuona viikonloppuna.

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rallisprint -sarjan tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com